FZZZ: Tražim poslodavca 2024 od 13.5.2024. godine

0
1

Javni poziv za učešće u mjeri Tražim poslodavca 2024, za fizičke osobe registrovane na evidenciji nezaposlenih u FBiH, bit će otvoren 13, 14. i 15.5.2024. godine u periodu od 8 do 16 sati.

Nezaposlene osobe su u obavezi registrirati se na portal Zavoda do 5.5.2024. godine do ponoći. Online obrazac za apliciranje TP1 bit će dostupan na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba) u rubrici Projekti.

Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2 (kao drugi korak u realizaciji programa), koji će također biti dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti, bit će omogućeno od 16.5.2024. godine.

Postupak apliciranja i učešća u mjeri Tražim poslodavca 2024 

NAPOMENA: Ističemo da su fizičke osobe, kao preduslov za učešće, u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva (ukoliko to do sada nisu učinili). Kao preduslov za apliciranje fizičke osobe su u obavezi biti prijavljene na svoj korisnički račun, pri čemu se preporučuje korištenje računara ili tableta, ali ne mobilnog telefona.U jednom trenutku samo jedna osoba/poslodavac može biti prijavljena na svoj korisnički račun i aplicirati.
Kopije zaprimljenih prijava udostupne su na korisničkom računu korisnika u tabu „Kopije prijavnih obrazaca“.Krajnji rok za registraciju je 5.5.2024. godine. Poslodavci su u obavezi registrirati se najmanje dan prije podnošenja zahtjeva putem online obrasca TP2.

U slučaju poteškoća prilikom registracije na web portal Zavoda upiti se mogu slati na mail adresu: registracije@fzzz.ba

Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je na web portalu Zavoda www.fzzz.ba u rubrici Projekti.

Više informacija o mjeri Tražim poslodavca 2024 dostupno je u tekstu Programa sufinansiranja zapošljavanja 2024

Najčešća pitanja i odgovori

Federalni zavod za zapošljavanje/radiokonjic.ba

26.04.2024.