back to top
20.5 C
Konjic
27 Aprila, 2024

Član Karate kluba “Bošnjak” Konjic Omar Halilović učestvovaće na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Turskoj

Član Karate kluba “Bošnjak” Omar Halilović se plasirao na Svjetsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će se održati u Konyi u Turskoj u periodu od 26. do 30. oktobra 2022. godine.

“Omar Halilović je među najboljim takmičarima BiH. Nastupit će u kategoriji juniora +76 kg, a na Svjetsko prvenstvo se plasirao na nedavno održanom izbornom turniru u Modriči gdje je pokazao svoj kvalitet. Upravo završavamo pripreme, osnovni dio, a to su snaga i kondicija, opšta fizička sprema, pa prelazimo na situacioni metod karatea u borilištu. Omar je izuzetno zdrav i nema problema prilikom treninga, radimo kvalitetan i vrhunski karate koji može napraviti rezultate na Svjetskom prvenstvu” – za radiokonjic.ba kazao je Velija Halilović, trener Karate kluba “Bošnjak”.

član karate kluba "bošnjak" konjic omar halilović učestvovaće na svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u turskoj
Član Karate kluba "Bošnjak" Konjic Omar Halilović učestvovaće na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Turskoj

“Predstoji nam obaveza obezbjeđivanja finansijskih sredstava. U dopis Karate saveza BiH stigao je predračun troškova sportiste koji putuje na Svjetsko prvenstvo, a oni iznose 2250 KM. Nadam se, da ćemo uz pomoć Grada i naših privrednika obezbijediti troškove da Omar može otputovati na Svjetsko prvenstvo i da nas obraduje jednom od medalja” – dodao je Halilović.

Omar Halilović će nakon Svjetskog prvenstva učestvovati na Balkanskom šampionatu, koji će se održati u Baru, u Crnoj Gori. Uz znanje i sreću postižu se vrhunski rezultati – zaključio je trener Karate kluba “Bošnjak”, Velija Halilović.

radiokonjic.ba

Foto: FB Karate Klub “Bošnjak”

21.09.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima