Drugi upravo čitaju

Danas počela akcija proljetnog čišćenja grada “Za moj grad Konjic”

Predstavnici JKP “Standard” Konjic i predstavnici “Ekopaka” Sarajevo, danas su sa učenicima Prve i Druge OŠ Konjic te mališanima obdaništa “Zulejha Begeta” obilježili prvi dan akcije “Za moj grad Konjic”.

Cilj je bio da se prvog dana krene od djece, kako bi uvidjeli značaj i važnost čiste okoline i pravilnog odlaganja otpada kazao je za radiokonjic.ba direktor JKP “Standard” Konjic Samir Memić:

“Ciljane skupine prvog dana su nam obrazovne institucije. Htjeli smo da našu malu djecu edukujemo o razvdvajanju ambalažnog otpada, da se odmah na mjestu nastanka vrši reciklaža te da aktivnosti dalje idu prema našem centru za upravljenjem otpadom” dodao je Memić.

Firma “Ekopak” Sarajevo je Prvoj, Drugoj i Srednjoj školi Konjic kao i obdaništu “Zulejha Begeta” dodjelila kante za plastični, papirni i stakleni otpad.

“Podržavamo akciju proljetnog čišćenja grada na način da smo uručili 48 kanti za soritranje ambalažnog otpada i od danas će djeca u ovim obrazovnim institucijama imati priliku da bocu od vode, limenku i papir odlože u odgovarajuće kante. “Standard” Konjic će to redovno prazniti, a “Ekopak” će se pobrinuti da to sve završi u procesu reciklaže” naglasila je direktorica “Ekopak-a” Sarajevo Amela Hrbat.

danas počela akcija proljetnog čišćenja grada “za moj grad konjic”
Samir Memić i Amela Hrbat

Učenici ekološke sekcije u Prvoj i Drugoj OŠ Konjic, povodom početka akcije proljetnog čišćenja “Za moj grad Konjic”, danas su očistili dvorište oko škole, te zasadili nove sadnice ruža i kadifa, zajedno sa voditeljima ekološke sekcije.

“Danas nam je bilo zadovoljstvo da su naša djeca, učenici ekološke sekcije imali priliku da zasade nove ruže i kadife u dvorišu škole. Oni vole da rade praktične radove, pa su i danas uživali” istaknula je za radiokonjic.ba voditeljica ekološke sekcije Druge OŠ Konjic Zejneba Alagić.

Mališani u obdaništu “Zulejha Begeta” su kroz kreativne igre i radionice danas učili o razvrstavanju različitih oblika otpada.

Predstavnici i direktori škola i obdaništa, zahvalili su se Gradu Konjicu, JKP “Stanard” Konjic, Šumarstvu “Prenj” Konjic i “Ekopaku” Sarajevo na doniranim sredstavima i novim sadnicama.

Grad Konjic sa JKP “Standard” Konjic i firmom “Šumarstvo” Prenj, u koordinaciji sa mjesnim zajednicama, osnovnim i srednjim školama, dječijim vrtićima, nevladinim organizacijama i građanima organizuje pomenutu akciju koja treje do kraja mjeseca maja.

radiokonjic.ba

18.04.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima