back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Premijerka HNK-a Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a Tomislav Martinović posjetili Konjic

Danas su premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik...

Potpisan Kolektivni ugovor između Vlade HNK i Sindikata policije HNK

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg i predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije HNK Nail Balić potpisali su jučer u zgradi Vlade HNK Kolektivni ugovor između Vlade i Sindikata policije.

U izjavi za radiokonjic.ba Nail Balić je rekao da je svaki kolektivni ugovor vodio prema poboljšanju radnog i pravnog statusa svih uposlenika MUP-a i policijskih službenika.

 „Zvanično je potpisan Kolektivni ugovor na period od dvije godine. Ono što smo dogovarali za naredni period u potpunosti smo dobili i ovim ugovorom je dorađen već postojeći Kolektivni ugovor. Dobili smo povećanje na koeficijentima i vrijeme otpremnine odlaska u penziju, tako da službenici sa šest plata otpremnine idu u penziju. Ono što je bitno napomenuti, od 2018. godine do danas, svaki Kolektivni ugovor vodio je prema poboljšanju radnog i pravnog statusa svih uposlenika MUP-a i policijskih službenika“ – kazao je Nail Balić, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije HNK.

potpisan kolektivni ugovor između vlade hnk i sindikata policije hnk
Potpisan Kolektivni ugovor između Vlade HNK i Sindikata policije HNK

Premijer Herceg tom je prilikom rekao kako je potpisivanje Kolektivnog ugovora ishod konstruktivnih dijaloga kojima se došlo do prihvatljivih i obostrano zadovoljavajućih rješenja.

‘S ponosom mogu reći kako se do konačnog teksta Kolektivnog ugovora došlo iskrenim socijalnim dijalogom i korektnim razgovorima koji će dodatno poboljšati materijalno-pravni status djelatnika našeg Ministarstva unutrašnjih poslova. Nije zanemarivo reći kako su pregovori tekli sa visokim nivoom razumijevanja i kooperativnosti te kako je ovaj dokument, inače treći kolektivni ugovor koji potpisujemo sa kantonalnom policijom u našem mandatu, čisti izraz obostrane volje, ali i objektivnih materijalnih mogućnosti kantonalnog budžeta. Naša je opredijeljenost imati jaku, efikasnu i vrhunski opremljenu policiju i na tome kontinuirano radimo već godinama” – naglasio je Herceg zahvalivši svim članovima pregovaračkog tima Vlade i Sindikata.

potpisan kolektivni ugovor između vlade hnk i sindikata policije hnk
Potpisan Kolektivni ugovor između Vlade HNK i Sindikata policije HNK

Vlada HNK/radiokonjic.ba

18.04.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima