Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Edis Mulalić: “Znamo svoj cilj”

FK Igman je prvi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončao na pretposljednjem mjestu sa 19 bodova. Isti broj bodova imaju Željezničar i Tuzla City, dok bod više imaju GOŠK i Posušje. O jesenjoj sezoni razgovarali smo sa šefom stručnog štaba FK Igman Edisom Mulalićem.

Koliko ste zadovoljni igrama svoga tima?

Mislim da su zadnje dvije utakmice pokazale smjer kojim trebamo ići, i kao igrači, i kao klub. Znamo koji nam je cilj, da se dobro spremimo i ako uspijemo nešto da uradimo u ovom ritmu u ovom prelaznom roku. U posljednje dvije utakmice smo pokazali da možemo hoćemo i one su nam primjer za dalje.

Primili ste mnogo golova. Da li se može očekivati u ovom prelaznom roku pojačanje u zadnjoj liniji?  

Vidimo gdje je problem, gdje smo deficitarni. Zima je problematična i niko neće pravog igrača pustiti. Sigurno, ako budemo u mogućnosti, znamo gdje su nam problemi, pokušaćemo reagovati, a hoćemo li uspjeti, vidjećemo.

U utakmici protiv Veleža Kenan Hebibović je pružio dobru partiju. Da li ima još mladih igrača koji će dobiti priliku?

Ima. Kenan je primjer igrača, koji je skrenuo pažnju, a drago mi je što je to Konjičanin. Nismo mi dugo zajedno, oko dva mjeseca i kroz trening otvorila mu se takva situacija i zaslužuje da igra. On je to vratio na terenu i dobili smo jednog igrača na kojeg možemo da računamo. To je pokazatelj i drugima da samo odnosom i radom mogu da se nametnu. Ja tu nemam predrasude, i manje me interesuje kako se ko zove, samo me interesuje teren i borba za klub.   

Mnogo ekipa se bori za opstanak: Igman, Zvijezda, GOŠK, Željezničar, Tuzla City, Posušje. Šta možemo očekivati nakon ove pauze?

Mi smo tri boda udaljeni od Širokog Brijega, to je jedna utakmica, sve je to ublizu. Bitno za nas u ove protekle dvije utakmice je da smo uzeli četiri boda. Bili smo na jednom vrlo teškom gostovanju i bila je dobra partija s naše strane protiv ekipe koja je posljednjih šest,sedam kola, s Borcem, u najboljoj formi i sve su utakmice pobijedili. Pokazatelj mogu biti i neke utakmice prije. Od kada smo zajedno mi smo možda totalno dvije utakmice zakazali i igrački i rezultatski u gostima protv Sloge i Posušja, a to nam se ne smije dešavati. Igrači su skontali o čemu se tu radi i vjerujem da će i oni doći sa još više motiva, jer znamo svoj cilj i da damo svoj maksimum da ga ostvarimo – poručio je šef stručnog štaba FK Igman Edis Mulalić.  

alisa@radiokonjic.ba

18.12.2023

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima