JOB “Branilaca Konjica”: Sjećanje na šehide Kisera

0

Jedinstvena organizacija boraca “Branilaca Konjica”  uz podršku porodica šehida, u nedjelju 15. oktobra, će obilaskom spomen-obilježja na Kiseru, obilježiti 29. godišnjicu pogibije 10 boraca koji su bili pripradnici Specijalnog odreda, 443. brdske brigade i 4. Muslimanske brigade.

Od 18.septembra do 10. oktobra 1994. godine na platou Kisera, 10 boraca je dalo svoje živote braneći domovinu. U sjećanje na njih i njihovu žrtvu, Jedintvena organizacija boraca “Branilaca Konjica” ove godine, 15. oktobra obilaskom spomen-obilježja, platoa Kisera i linija odbrane, obilježit će 29. godišnjicu od njihove pogibije.

Na Kiseru su život izgubili – Muhamed Hakalović, Džemal Maksumić, Enes Batkić, Alija Pajić, Salko Kamiš, Muamer Čajić, Jusuf Novalić, Nermin Novalić, Adis Vatrić i Mirsad Maksumić.

job "branilaca konjica": sjećanje na šehide kisera
Foto: Enis Maksumić

JOB “Branilaca Konjica”   uz podršku porodica šehida, od 2016. godine organizuje obilježavanje i njeguje sjećanje na poginule borce Kisera, a ranije su to samoinicijativno činili preživjeli borci.

Za radiokonjic.ba govorio je sin jednog od poginulih boraca, Enis Maksumić koji je uključen u organizaciju ovogodišnjeg Sjećanja na heroje Kisera.

“Sutra, 10. oktobra ćemo pokušati očistiti i popraviti dio puta, da bi vozila nesmetano mogla prolaziti, a u nedjelju u 8:45 minuta planirano je okupljanje ispred Spomen-sobe u Konjicu, zatim obilazak šehidskog mezarja i formiranje maršovske kolone koja će krenuti prema platou Kisera. Dolazak na plato Kisera planiran je oko 10:30h. U zavisnosti od vremenskih prilika obići ćemo i linije odbrane, te proučiti Ja-Sin.”

Hrana i prevoz za sve koji žele odati počast borcima Kisera će biti obezbijeđeni, a prijavu možete izvršiti na broj 060/328- 1730.

radiokonjic.ba

13.10.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267