Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Juniori FK Igman: Napornim i timskim radom do jesenje titule

Sedam juniora trenira sa prvim timom Igmana: Alvin Ćosić, Mirza Džumhur, Semir Brkić, Harun Hebibović, Tarik Hondo, Harun Kozić i Haris Muslimić

Juniorska ekipa FK Igman je jesenji prvak A2 lige BiH Jug. Konjički fudaleri su tokom prvenstva dominirali u ligi, a od 13 odigranih utakmica pobjednici su bili u 11 susreta, a 2 puta su odigrali neriješeno.

Ekipa je pripreme počela ljetos kada su bile visoke temperature, na plus četrdeset, kada su se njihovi vršnjaci odmarali i išli na kupanje, a oni su trenirali, počinje priču trener Emir Čilić.

U početku sam bio skeptičan, jer je na prvim treninzima bilo samo deset igrača, ali u razgovoru s njima sam shvatio da žele nešto da naprave, i oni su iznijeli teret u ovom prvenstvu. Sve ekipe iz Hercegovine, koje se takmiče u našoj ligi, kada igraju sa Igmanom, prebace igrače iz prvog tima i onda to budu žešće utakmice. Mi smo akcenat dali na presing, jer juniorska ekipa čitavu polusezonu trenira bez golmana, Alvina Ćosića, koji je prebačen u prvi tim, a oskudijevamo sa golmanima. Zato smo osmislili treninge da bude zanimljivo, a učinkovito, i to smo jako dobro odradili. Primili smo samo 3 gola, a postigli 63” – rekao je trener Čilić.

juniori fk igman: napornim i timskim radom do jesenje titule
Trener Emir Čilić

Iz naše ekipe je najbolji strijelac lige Mirza Džumhur sa 20 golova, a iza njega je Mirza Šunj sa 14 golova, Harun Kozić je postigao 7 golova. U našem timu svi postižu golove. Igramo totalni fudbal gdje svi igramo u napadu, svi igramo u odbrani. Na raspolaganju je 18 igrača, a cilj nam je plasman u Premijer ligu BiH. Treninge obavljamo u večernjim satima, zbog školskih obaveza igrača. Nisam odavno vidio kulturniju generaciju djece i jako mi je drago sa njima raditi. Dobro su odgojeni i ja se ne bojim da na utakmici imam nekog ekscesnog igrača koji će napraviti neki problem. To smo riješili u prvih pet, šest treninga, razgovarali smo i dogovorili se. Naših sedam juniora je prebačeno da treniraju sa prvim timom. To su golman Alvin Ćosić i igrači Mirza Džumhur, Semir Brkić, Harun Hebibović, Tarik Hondo, Harun Kozić i Haris Muslimić” ponosno je izjavio Emir Čilić, kome u radu pomaže Ševko Macić.  

juniori fk igman: napornim i timskim radom do jesenje titule
Juniori FK Igman: Napornim i timskim radom do jesenje titule

Kapiten juniorske ekipe FK Igman Tarik Hondo je izjavio da je ovo sjajna generacija i da su se nadali prvom mjestu, ali da nisu očekivali da će ovako dominirati.

Mislili smo da će biti teže, ali dobro se snalazimo i zasluženo smo na prvom mjestu. U ovom sportu sam se pronašao i najljepši je. Velika je odgovornost i čast mi je biti biti kapiten ovoj generaciji gdje ima petnaestak dobrih igrača. Igrači iz prvog tima nam pomažu na treningu, a ja vjerujem da ćemo biti prvaci” – poručio je Hondo.

Najbolji strijelac lige Mirza Džumhur imao je priliku da sa seniorskim timom zaigra u Premijer ligi BiH. Sa Igmanom je potpisao ugovor, a svoj uspjeh pripisuje saigračima.

“Bez mojih saigrača to ne bih uspio i zahvaljujem im se. San svakog igrača je da zaigra sa prvim timom, i to je predivan osjećaj. Treninzi su naporniji i zahtjevniji, više vremena provodimo na stadionu, a to je bolje za nas, steći ćemo više znanja i bolju fizičku spremnost. Uslovi u klubu se se poboljšali, radujemo se i publici koja je naš dvanaesti igrač, i nadamo se da će tako i ostati” – izjavio je Džumhur.

Semir Brkić kaže da je atmosfera na visokom nivou, od treninga do utakmica.

“Svi smo kao jedan, to se prenosi na rezultate i zato smo prvi. Klub raste iz godine u godinu, sve se podiglo na jedan veći nivo i nadam se da neće na ovome stati. Želim da osvojimo titulu i da pokušamo u doigravanju da se plasiramo u Premijer ligu i tako ispišemo historiju kluba” – rekao nam je Brkić.

juniori fk igman: napornim i timskim radom do jesenje titule
Juniori FK Igman: Napornim i timskim radom do jesenje titule

Za Haruna Hebibovića igranje za FK Igman predstavlja zadovoljstvo.      

“Drago mi je što sam sa jednom ovakvom ekipom, jer funkcionišemo kao jedno. Tokom igre se nadmećemo, borimo i nekada u žaru borbe i prepiremo, ali nakon utakmice protivnicima pružimo ruku, razmijenimo brojeve i ostanemo u kontaktu, što je draž sporta. Treninzi su nam jaki, što je dobro za nas, jer nas treneri dobro spremaju, vjerujemo u njihov rad. Sada imamo sve potrebne mogućnosti da postanemo bolji sportisti, a trenirajući sa fantastičnim igračima iz prvog tima stičemo samopouzdanje i napredujemo kao igrači” – riječi su Hebibovića.

Haris Muslimić je također zadovoljan atmosferom u klubu.

“Mislim da nam je osvajanje prvog mjesta nagrada za sav naš trud, jer smo svaki dan trenirali po visokim temperaturama, izdvajali naše vrijeme, i uporedo sa školskim obavezama uspjeli smo ostvariti ono što smo zacrtali. Mi i tokom pauze radimo individualne treninge, kako bismo ostali u formi. Imamo novi uređen teren, kao i svlačionice, i sve to pozitivno utiče na naš razvoj i sve će se to isplatiti da ostvarimo naš cilj” – izjavio je Muslimić.  

juniori fk igman: napornim i timskim radom do jesenje titule
Juniori FK Igman: Napornim i timskim radom do jesenje titule

Juniorska ekipa FK Igman, iako je završeno prvenstvo, redovno će trenirati do 25. decembra, kada će uslijediti dvadesetodnevna pauza, a nakon toga počinju pripreme za proljetni dio prvenstva. Prva utakmica je na rasporedu 9. marta 2024.godine.

amila@radiokonjic.ba

12.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima