Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Udruženje žena “Nera” Konjic večeras organizuje radionicu “Historijat feminizma”

U Konjicu će se večeras govoriti o značaju feminizma i njegovom historijatu, a održat će se i interaktivna radionica

Udruženje žena “Nera” Konjic večeras u Konjicu organizuje radionicu “Historijat feminizma”. Predavač će biti feministkinja iz Sarajeva Jadranka Miličević koja će govoriti o značaju, razvoju i vrstama feminizma.

Najavljujući radionicu, za radiokonjic.ba predsjednica Udruženja “Nera” Konjic Elvedina Alić, je između ostalog poručila:

“Imam nekada osjećaj da je u malim sredinama poput Konjica, riječ “feminizam” nailazi na bojkot, kao da se ljudi odmiču od svega što ima feministički predznak. Zato smo odlučili da naše Udruženje organizuje ovu radioicu, koja se o ovoj tematici po prvu put održava u Konjicu. Radionica je namjenjena ženama iz Konjica, a kroz istu ,imat će se priliku educirati i naučiti o pravcima feminizma kroz historiju i ono što je najvažnije, kako u današnjem vremenu žene biraju kojem će se pravcu feminizma prikloniti. Da li je to liberalni, radikalni, ili neki drugi pravac, na ženama je da odluče. Predavačica će biti edukatorica, feministica iz Sarajeva, koja će nastojati da suštinski objasni feminizam i taj njegov historijski razvoj odnosno put razvoja”.

Osim predavačice Miličević, na radionici bi trebali biti gosti, predstavnici JU Centar za socijalni rad Konjic, te predstavnici Komisije za ravnopravnost spolova Gradskog vijeća Konjic.

Nakon priče o historijatu feminizma, održat će se interaktivni dio radionice, gdje će prisutne imati priliku da sa predavačicom i gostima radionice razgovaraju o svim pitanjima, eventualnim nejasnoćama koji se tiču feminizma, ali i razmijeniti svoja dosadašnja iskustva i priče.

Kako bi učestovale na radionici, zainteresovane žene, Konjičanke, svoju prisutnost morale su potvrditi putem maila, a kako je poručila Alić, do sada je prijavljena 21 žena, čime je planirani broj mjesta popunjen.

O feminizmu večeras će se govoriti u “Oazi” u 19 sati.

jasmina@radiokonjic.ba

13.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima