back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Sutra počinje VII Memorijalni turnir “Seid Padalović”

Memorijalni turnir “Seid Padalović” održat će se 22. i 23. jula

FK Klis Buturović Polje nastavlja tradiciju organizovanja Memorijalnog turnira “Seid Padalović” koji će se ove godine održati 22. i 23. jula na stadionu u Buturović Polju. Na turniru ove godine učestvuju: FK Klis, FK Igman Ilidža, FK “Radnik” i FK “Borac” Jelah. Turni počinje u subotu, a o samom program turnira govori Aid Kudra najbolji strijelac FK Klis u prethodnoj sezoni.

“U znak sjećanja na Seida Padalovića i ove godine organizujemo sedmi po redu Memorijalni turnir. U subotu 22. jula u 14 sati položit ćemo cvijeće na mezaru rahmetli Seida Padalovića, zatim i na spomen-obilježju Armije RBiH u Buturović Polju. Nakon toga slijedi ceremonija otvaranja kada ćemo pripremiti malu svečanost za naše igrače koji sa nama više neće igrati u narednoj sezoni, a to su: Tarik Mušinović, Edin Canović, Azer Kozić i Faris Bajramović. Nakon toga odigrat će se dvije utakmice” izjavio je Aid Kudra.

sutra počinje vii memorijalni turnir "seid padalović"
Aid Kudra

U subotu se sastaju FK Klis-FK Igman IIidža, te FK “Radnik”-FK “Borac” Jelah, dok će se u nedjelju održati utakmica za treće mjesto i finale turnira.

Svih dosadašnjih godina koliko FK Klis Buturović Polje organizuje Memorijalni turnir “Seid Padalović”, publika odnosno navijači im pružaju snažnu podršku. Istu podršku očekuju i ove godine, za radiokonjic.ba poručio je Kudra.

FK Klis Buturović Polje do sada nije osvojio titulu ovog turnira, te se iz pomenutog fudbalskog kluba nadaju pobjedi ove godine. Zato, pozivaju sve ljubitelje fudbala, navijače da dođu na stadion u Buturović Polje i podrže ih u osvajanju titule Memorijalog turnira “Seid Padalović”.

sutra počinje vii memorijalni turnir "seid padalović"
Sutra počinje VII Memorijalni turnir "Seid Padalović"

radiokonjic.ba

21.07.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima