21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Boračko jezero za sestre iz Kaknja je idealna destinacija za odmor

Tri sestre iz Kaknja više od tri decenije sa svojim porodicama ljetuju na Boračkom jezeru

Senida Silajdžić je prije trideset i jednu godinu sa svojom porodicom upoznala draži i ljepotu Boračkog jezera. Iako posjećuje mnoge turističke destinacije u zemlji i svijetu, Boračko jezero je nezaobilazna destinacija za ljetovanje.

“Imamo svoju kamp prikolicu, ostanemo mjesec dana, nekada i duže. Kada smo prvi put dolazili mislila sam nema ovdje jezera, penjali smo se i mislim nema, ali kako silazimo…uuu… ljepota kada smo sišli. Oduševilo me, i od tada svake godine se vraćamo na jezero” – govori nam Senida, dodajući da je sve prelijepo.

“Kupamo se, šetamo, priroda je za deset, voda je čista, nemam riječi. Cijene su pristojne za naše plate. Uplatili smo za mjesec dana 300 KM, a možemo i produžiti. Mi smo se iznenadili, nama se to isplati i prihvatljivo je. Sestre su sada sa mnom, doći će mi muž i djeca, svi naši gosti su prezadovoljni”– ispričala je Senida.

Senidina sestra, Senija Čelebić, svima preporučuje ljetovanje na Boračkom jezeru.

“Boračko jezero je relaks, ne moraš uraniti, nije buka, naspavaš se koliko hoćeš, u vodi ima dovoljno prostora za kupanje, djeca ne ometaju nas starije, imamo tuševe i nama je to savršeno. Što je najvažnije imamo pitku vodu izvorsku, fantastično je sve. Moj sin i njegovo društvo dođu na Boračko jezero. Mi jezero volimo i svima preporučujemo” – izjavila je Senija.

Saliha Sikira se složila sa svojim sestrama da Boračko jezero pruža mnoge ugodnosti posjetiocima.

“Lijepo nam je, familija naša sva dolazi, nemam riječi. Za naše godine, mi smo u šestoj deceniji, ovo je idealan odmor” – dodala je Saliha.

boračko jezero za sestre iz kaknja je idealna destinacija za odmor
Boračko jezero za sestre iz Kaknja je idealna destinacija za odmor

radiokonjic.ba

20.07.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima