7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale učestvuje na Svjetskom kickboxing kupu u Mađarskoj

Konjički kickboxer Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova “Balkan”, učestvovat će na Svjetskom kupu, koji će biti održan od 15.-18.06.2023.godine u Budimpešti, u Mađarskoj.

džan ždrale učestvuje na svjetskom kickboxing kupu u mađarskoj
Džan Ždrale učestvuje na Svjetskom kickboxing kupu u Mađarskoj

Trener u ovom klubu Asmar Imamović, koji sa Džanom putuje na takmičenje, je izjavio da će talentovani konjički kickboxer biti učesnik na najjačem Svjetskom kupu, na kojem je svoje učešće potvrdilo 2739 takmičara.

“Uradili smo odlične pripreme i učinićemo sve što je u našoj moći da u što boljem svjetlu predstavimo našu domovinu prije svega, pa onda naš klub, KBS “Balkan” Konjic i naš grad Konjic. Džan je u dobroj formi i ovo je njegov važan nastup na 28. Svjetskom kupu koji će u  Budimpešti okupiti najbolje svjetske kikboxere od 15. do 18. juna” – izjavio je trener Imamović, koji se zahvalio ekipi “Casper Gym”-a na pomoći u pripremama, kao i KDT “Neretva” Konjic i Adisu Karkelji, koji je sa Džanom obavio fizički dio priprema.

Džan Ždrale nastupiće u discipline K1-senior, u kategoriji 63,5 kilograma.

džan ždrale učestvuje na svjetskom kickboxing kupu u mađarskoj
Džan Ždrale učestvuje na Svjetskom kickboxing kupu u Mađarskoj

Konjički predstavnici na ovo takmičenje otputovaće u četvrtak, 15.juna.

radiokonjic.ba

14.06.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima