7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjic: Ivan Marinković iz Srbije je šampion Balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu

Ivan Marinković iz Srbije je šampion Balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu, koje je održano danas u Konjicu. On je apsolutni pobjednik ovog prvenstva, jer je u dvije kategorije, Mr. Athletic i Mr.Bodybuilding preko 80 kg tj.teška kategorija, osvojio prvo mjesto, a onda je i u finalnoj smotri svih pojedinačnih pobjednika kategorija, proglašen najboljim.

„Ovo je bilo veoma jako takmičenje, a konkurencija je bila jača i od Evropskog prvenstva. U jednom trenutku sam bio i uplašen da li ću moći parirati ostalim takmičarima, ali dao sam sve od sebe i na kraju pobijedio. Organizacija je bila odlična i zahvaljujem kolegi Adnanu Alagiću na vrhunski organiziranom takmičenju“-kazao je Marinković.

Balkansko prvenstvo u bodybuildingu i fitnesu je okupilo takmičare iz BiH, Moldavije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Mađarske i Italije. Čast da otvori ovo međunarodno takmičenje pripala je Zlatku Sarčeviću, sportisti koji je 1992.godine nosio zastavu tek priznate BiH na Ljetnim olimpijskim igrama u Barseloni.

konjic: ivan marinković iz srbije je šampion balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu
Zlatko Saračević

„Ovo je jedna novina što se tiče općenito ovog sporta. Organizacija je na visokom nivou i puno znači za Konjic da se jedno ovakvo takmičenje dešava baš u ovom gradu, a sve zahvaljujući Adnanu Alagiću, koji je bio prvak svijeta, te je na račun toga, došla ideja da se organizuje Balkansko prvenstvo u bodybuldingu i fitnesu“-rekao je Saračević.

Duško Madžarović, predsjednik IBFF Federacije u bodybuldingu i fitnesu, kazao je da su imali težak posao, jer su nastupili vrhunski takmičari.

konjic: ivan marinković iz srbije je šampion balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu
Duško Madžarović i Adnan Alagić

„Danas smo imali fantastične takmičare i čak sam i iznenađen da ima toliko dobrih takmičara. U pitanju su bile male nijanse i zaista je bilo nekoliko dobrih takmičara iz BiH koji su bili blizu pobjedniku iz Srbije, tako da je bio težak posao za sudije“-naveo je Madžarović.

Na ovom takmičenju nastupile su i žene. Vanja Tokić iz Hrvatske pobijedila je u profesionalnoj kategoriji Pro bikini.

konjic: ivan marinković iz srbije je šampion balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu
Vanja Tokić iz Hrvatske

„Ovo je deveti put u posljednje dvije godine da sam pobijedila, a u zadnjih mjesec dana ovo mi je četvrta zlatna medalja. Od 2020.godine se takmičim isključivo u profesionalnoj kategoriji Pro bikini“-naglasila je Tokić.

Reprezentacija BiH u bodybuildingu i fitensu proglašena je najboljom, kazao je Adnan Alagić, organizator takmičenja.

konjic: ivan marinković iz srbije je šampion balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu
Takmičari na sceni

„Naša reprezentacija je ekipno najbolja na Balkanskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnesu. Zadovoljan sam cjelokupnim takmičenjem, jer smo danas imali više od stotinu izlazaka takmičara. Sve je proteklo na vrhunskom nivou i drago mi je da smo uspjeli u ovom projektu. Ovo je ulazna karta za svjetsko prvenstvo u oktobru za našu reprezentaciju“-rekao je Alagić.

konjic: ivan marinković iz srbije je šampion balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu
Duško Madžarović i Adnan Alagić

Balkansko prvenstvo u bodybuildingu i fitnesu održano je povodom obilježavanja Dana Grada Konjica. Organizator je danas uručio zahvalnice, gradonačelniku Konjica Osmanu Ćatiću, ali i svim kolektivima, organizacijama i pojedincima, koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovog međunarodnog takmičenja. Zahvalnicu za odličnu organizaciju takmičenja, Adnanu Alagiću, uručio je Duško Madžerović, predsjednik IBFF Federacije u bodybuildingu i fitnesu.

radiokonjic.ba

17.06.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima