16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održana “Šarena ulica filantropije”

Danas je u Konjicu, dio Ulice Civilnih žrtava, od 13 do 15 sati, bio pretvoren u “Šarenu ulicu filantropije” u kojoj su se okupili naši najmlađi sugrađani.

Događaj je održan u sklopu “Dana filantropije” koju organizuje Fondacija Tuzlanske zajednice u saradnji sa USAID-om i uz podršku lokalnih partnera, a realizuje se u Tuzli, Bijeljini, Kaknju, Konjicu i Travniku.

Organizator kulturno-zabavnog programa u Konjicu bilo je Udruženje “Volonteri i prijatelji konjičke regije”, a u lijepoj zabavi uživali su konjički mališani iz Prve i Druge osnovne škole Konjic i iz Dječijeg obdaništa “Zulejha Begeta” Konjic.

konjic: održana “šarena ulica filantropije”
Konjic: Održana “Šarena ulica filantropije”

Elvira Ćosić, govoreći u ime organizatora, navela je da će u okviru projekta „Dani filantorpije“ u Konjicu biti organizovane dvije aktivnosti. uz podršku Vijeća mladih i Grada Konjica.

Prva aktivnost je današnja “Šarena ulica filantorpije”, a drugu organizujemo u petak, 6. oktobra kada će biti upriličena Gala večer filantropije, na kojoj ćemo nagraditi zahvalnicama i specijalnim priznanjima prepoznate filantrope u zajednici, koji daju sebe, svoje vrijeme, resurse i talenat za dobrobit zajednice. Prva radionica danas u “Šarenoj ulici filantropije” podrazumijeva bojenje ulice filantropskim asocijacijama, druga aktivnost su filantropski izazovi, a treća i posljednja je vuča konopca. Pripremili smo i slatke pakete “ – izjavila je Elvira.

Gala večer filantropije će biti održana uz podršku Vijeća mladih i Grada Konjica.

konjic: održana “šarena ulica filantropije”
Elvira Ćosić

 Lejla Čolaković, direktorica JU “Dječije obdanište “Zulejha Begeta” je kazala da su na ovo druženje doveli 18-ero djece.

Doveli smo stariju odgojnu grupu predškolaca da uživaju u lijepm danu, da se zabave i odlično im je. Naš vrtić podržava ovakve manifestacije i sa oduševljenjem prihvatamo sve izlaske, jer to su djeca i ovo je njihov svijet” – poručila je Čolaković zahvalivši organizatoru na pozivu.

Matea Marković, dovela je svog dvogodišnjeg sina na druženje u “Šarenu ulicu filantropije”.

Ja sam nova u roditeljskom svijetu, divno je što i mi u Konjicu imamo jedan ovakav događaj. Djeca se raduju i stvarno je lijepo biti ovdje. Posljednjih par godina stvarno se radi na polju odgoja djece i svih aktivnosti za mališane, od parkova u gradu. Ja sam sretna što živim u ovom gradu, jer Konjic ima toliko potencijala i počeli smo ga iskorištavati. Iskreno sam mišljenja da dijete od malih nogu do pete godine se treba učiti osnovnim, pravim žvotnim vrijednostima, kao što je i pomaganje drugima, i djeca bi trebalo da se uče značenju riječi filantropija” – poručila je Matea.     

konjic: održana “šarena ulica filantropije”
Konjic: Održana “Šarena ulica filantropije”

Organizatori su danas upriličili i dodjelu nagrada za najuspješnije likovne radove u okviru konkursa koji su organizovali u saradnji sa Prvom i Drugom Osnovnom školom Konjic.

Prvo mjesto je osvojila Merjem Alibegović (Prva OŠ 3c), drugo mjesto Davud Halilović (Druga OŠ 3 1), a treće mjesto Mia Mulić Blackbourn (Prva OŠ 3b).

Specijalne nagrade za izuzetan trud i likovni talenat osvojili su: Ahmed Macić i Šejla Bardaković iz Druge Osnovne škole Konjic.

konjic: održana “šarena ulica filantropije”
Konjic: Održana “Šarena ulica filantropije”

U druženju sa najmlađim sugrađanima su učestovali i glumci Amaterskog pozorišta Neretva Konjic.

Zabilježili smo izjave konjičkih mališana tokom druženja u “Šarenoj ulici filantropije”:

radiokonjic.ba

02.10.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima