back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Konjic: Promovisana knjiga “Iz Kur’anskog beskraja”

Večeras je u Bosanskoj sobi NU Konjic promovisana knjiga “Iz Kur’anskog beskraja” autora hafiza dr. Abdul-Aziza Drkića, o kojoj je govorio i hafiz mr. Hamza Lavić. 

Knjiga govori o stilističkoj dimenziji kiraeta, jednog fenomena, koji je karakterističan za kur’anski izraz o različitim načinima čitanja Kur’ana i prvo je naučno djelo te vrste na našim prostorima.

konjic: promovisana knjiga “iz kur'anskog beskraja”
Konjic: Promovisana knjiga “Iz Kur'anskog beskraja”

Promotor Hamza Lavić, koordinator Odjeljenja specijalnih zbirki u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu, je rekao da je ova knjiga značajna zbog kontinuiteta u stručnom izučavanju kiraeta na prostoru Bosne i Hercegovine.   

Knjiga “Iz Kur’anskog beskraja” hafiza dr. Abdul-Aziza Drkića je njegova druga autorska knjiga, njegova doktorska disretacija koju je objavio na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

“Različiti načini čitanja Kur’ana na poseban način doprinose jednoj stilskoj raznovrsnosti kur’anskog izraza, zapravo doprinose bogatstvu, dubini, širini otvorenosti kur’anskog jezika” – izjavio je hafiz Drkić, rukovodilac Centra za Kur’an i sunnet Fakulteta islamskih nauka.  

konjic: promovisana knjiga “iz kur'anskog beskraja”
Konjic: Promovisana knjiga “Iz Kur'anskog beskraja”

Promocija je održana u okviru manifestacije “Merhaba, ej, naš Resule”.

konjic: promovisana knjiga “iz kur'anskog beskraja”
Konjic: Promovisana knjiga “Iz Kur'anskog beskraja”

radiokonjic.ba

02.10.1023.

amila@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima