Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Suvada Poturović: U ramazanu je stalno prisutan osjećaj blagodati od Allaha dž.š.

U toku je mjesec ramazan, najodabraniji mjesec u islamu, koji vjernici provode u postu i ibadetu. Sugrađanka Suvada Poturović podijelila je sa nama svoja osjećanja koja ovaj sveti mjesec budi kod nje, kazavši da je ramazan u njenom domu najdraži gost u toku godine, jer joj donosi duhovnu ispunjenost i zadovoljstvo.

“Ramazan mi donosi radost, snagu i energiju. To je mjesec oprosta i zahvale prema Allahu dž.š., ali i mjesec kada je objavljena naša sveta knjiga Kurꞌan. Sve je u ovom mjesecu lijepo i mirisno, a posebno iftarski trenuci koje dijelimo sa drugima”-kazala je Suvada.

U ramazanskim danima ona nastoji vrijeme maksimalno posvetiti obavljanju vjerskih dužnosti, ali i zajedničkim trenucima sa porodicom i prijateljima, za koje rado priprema iftare i sehure. Dodaje da pažnju posvećuje i onima koji nemaju, jer činjenje dobrih djela je njena vodilja kroz život, a posebno u mubarek mjesecu ramazanu.

“Volim se posebno posvetiti porodici i obavljanju vjerskih dužnosti. Ima dosta lijepih aktivnosti tokom ramazana, druženja nakon mukabele sa ženama, pripremanje iftara, dijeljenje radosti s drugima, davanje sadake onima koji nemaju, tako da je stalno prisutan taj osjećaj blagodati od Allaha dž.š.”-kazala je Suvada.

Svoju zahvalnost prema Bogu ona pokazuje i kroz pisanu riječ. Na svome facebook profilu često podijeli dovu koju prati i njena ilustracija inspirasana određenim trenutkom, sjećanjem ili emocijom iz Suvadinog života.

“Volim na papir prenijeti svoje emocije, a moje riječi prate i moje ilustracije koje sama nacrtam. U tim nekim teškim danima i iskušenjima, nastojim na svoj način, prenijeti sve to na papir. Svaka dova je dobro došla i svaka je upućena Allahu dž.š. i mislim da će jednog dana donijeti dobro”-dodala je Suvada.

radiokonjic.ba

13.04.2023.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima