16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Vlasnik hotela ”Jablanica” negirao krivicu za nanošenje tjelesnih povreda radnici

Vlasnik hotela “Jablanica” saslušan je danas pred Općinskim sudom u Konjicu

Vlasnik hotela “Jablanica” Amir Džafić, optužen da je pretukao Enisu Klepo koja je bila zaposlena u hotelu, izjasnio se pred Sudom u Konjicu da nije kriv.

Džafić je pred sudijom za prethodni postupak negirao da je 1. avgusta na recepciji hotela u Jablanici pretukao Enisu Klepo, koja je neposredno prije toga bila u verbalnom sukobu sa Džafićevom suprugom, koja je obavljala dužnost direktora hotela.

U optužnici, koju je podiglo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, navodi se da je Džafić tom prilikom vikao na radnicu, upućujući joj pogrdne riječi uz prijetnju da joj neće isplatiti platu.

Enisa Klepo bila je hospitalizovana u bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovane teške tjelesne povrede.

Predmet se sada dostavlja drugom sudiji, a ročište mora biti zakazano u roku od 30 dana. Ako optuženi bude osuđen, oštećena ima pravo na podnošenje imovinsko-pravnog zahtjeva, navodi BHRT.

BHRT/radiokonjic.ba

27.10.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima