16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

U Kino sali odigrana predstava “Cvrčak i mrav”

U okviru manifestacije “Teatar baština 2023.”, koju organizuje NU Konjic, uz podršku Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti u Sarajevu, danas je u prepunoj Kino sali odigrana predstava Pozorišta mladih Sarajevo “Cvrčak i mrav” za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Ova predstava je poučna basna koja govori o prijateljstvu, igri, zabavi i radu. Priča likova Cvrčka i Mrava zabavlja i educira najmlađu publiku, a one starije vraća u djetinjstvo. Jedan od glumaca u predstavi, Edis Bilić za radiokonjic.ba, kazao je da su glumci nastojali ovom predstavom na duhovit način educirati djecu.

u kino sali odigrana predstava "cvrčak i mrav"
Osnovci uživali u predstavi “Cvrčak i mrav”

„Predstavili smo klasičnu priču o cvrčku i mravu, te smo time nastojali djeci na zabavan način prikazati šta znači u stvarnom životu kada ne paze dovoljno na svoju budućnost, kako to u predstavi mrav kaže cvrčku. Djeca su bila odlična, vesela, zaigrana, upiru prstom, to je nama znak da se njima predstava sviđa i da uživaju što je nama najbitnije. Konjic nas nije iznevjerio, bila je puna sala, djeca su sa nama učestvovala u predstavi“ – kazao je Bilić.

u kino sali odigrana predstava "cvrčak i mrav"
Glumac Edis Bilić

Protekle dvije godine predstava „Cvrčak i mrav“ izvodila se u mnogim gradovima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i izvan granica. U predstavi glumačka ekipa jedan je segment koji je upotpunjen kvalitetnom scenografijom.

u kino sali odigrana predstava "cvrčak i mrav"
U Kino sali odigrana predstava "Cvrčak i mrav"

„Interesovanje za ovu predstavu ne pada, putujemo jako često na različite festivale. Članovi ekipe su Elma Ahmetović, Ajla Cabrera, Suada Ahmetašević, Edin Avdagić- cvrčak moj suparnik, Mirza Dervišić, igra dva lika, gavrana koji zaluta u basnicu, i istraživača koji započinje priču. Ova predstava nije samo ono što djeca vide od glumaca, velika je produkcija za malu dječiju predstavu. Velika ekipa radi iza scene, kako bi cijela basna bila ovako bajkovita“ – istaknuo je Bilić.

u kino sali odigrana predstava "cvrčak i mrav"
U Kino sali odigrana predstava "Cvrčak i mrav"

U okviru projekta “Teatar baština 2023.”, koji će trajati do kraja decembra, na repertoaru će se naći teatarski sadržaji, obrazovni program “Hommage Kasimu Prohiću” i dr.

radiokonjic.ba

27.10.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima