Drugi upravo čitaju

Čestitka gradonačelnika Ćatića i predsjednika Gradskog vijeća Grede povodom Dana Armije RBiH

U povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Gradskog vijeća Konjic Kenan Greda uputili su čestitku u kojoj se navodi :

“Poštovane porodice šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi, pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, u povodu 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine upućujemo vam iskrene čestitke, sa željom da sve ono što su hrabri i ponosni sinovi i kćeri naše domovine učinili tokom agresije braneći je, nikada ne zaboravimo, jer su zaslužni za našu slobodu i opstanak na ovim prostorima.

Svjesni činjenice da se jedino stalnim i kontinuiranim aktivnostima na obilježavanju ovako važnih datuma, možemo oduprijeti zaboravu, želimo da svako dijete, svaki mladi čovjek zna i uči o našoj historiji i svim preprekama koje su kroz historiju morali preći njeni stanovnici.

Kultura sjećanja, važnija je od mnogih drugih stvari koje se danas svakodnevno potenciraju i plasiraju u javnom prostoru kao bitne. Zbog svega navedenog pisana riječ i sjećanje imaju posebno značenje i značaj, zato raduje činjenica da još među nama ima onih vrijednih, predanih koji svojim radom na dokumentovanju historije doprinose da odbrana i najzaslužniji sinovi ove zemlje ne budu zaboravljeni.

Sretan dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.”

radiokonjic.ba

15.04.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima