back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Grad Konjic uručio nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima

Gradska uprava Konjic je danas u Kino sali dodijelila nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima u četiri kategorije: za ostvarene rezultate na kantonalnim, federalnim, državnim i regionalnim takmičenjima u protekloj školskoj godini, za najbolje likovne i literarne radove na konkursu povodom Dana Grada Konjica, literarnom konkursu povodom mjeseca čistoće i za učenike generacije osnovnih i srednjih škola. Nagrađeno je više od stotinu učenika i mentora, kazala je stručna saradnica za obrazovanje u Gradskoj upravi Konjic, Biljana Handžo.

grad konjic uručio nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima
Nagrađeni učenici i mentori

“Ove godine su prvi put dodijeljene zahvalnice učenicima od prvog do šestog razreda koji su učestvovali na konkursu povodom mjeseca čistoće “Za moj grad-čistiji, bolji, ljepši, voljeniji”. Također, nagradili smo učenike koji su bili najuspješniji na kantonalnim, federalnim, državnim i regionalnim takmičenjima u protekloj školskoj godini, kao i učenike koji su imali najbolje likovne i literarne radove na konkursu povodom Dana Grada Konjica. Nagrade smo uručili i učenicima generacije osnovnih i srednjih škola, kao i mentorima svih učenika. Nagradili smo više od stotinu učenika, jer su neki od njih bili uspješni u nekoliko kategorija”-kazala je Handžo.

Nagrađene učenike i mentore pozdravio je i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić. Čestitajući im na postignutim rezultatima, zaželio je svima puno uspjeha u budućem radu i školovanju.

grad konjic uručio nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić

“Ono na što smo ponosni i čime na poseban način obilježavamo Dan Grada Konjica je prijem i druženje sa vama, najuspješnijim mladim Konjičanima, koji znanjem pokazujete vrijednosti koje njegujete sa vašim profesorima, nastavnicima i direktorima obrazovnih ustanova. Čestitam vam na postignutim rezultatima i ostvarenim uspjesima. Iza svega toga stoji vaš trud, odricanje i požrtvovanost koju svi trebamo cijeniti, i zato vam danas želimo ukazati čast i nagraditi vas za vaš trud. Grad Konjic će i dalje biti uz vas, maksimalno vas podržavati na putu uspjeha, kroz stipendiranje, programe nagrađivanje i usavršavanja”-poručio je gradonačelnik Ćatić.

grad konjic uručio nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima
Nagrađeni učenici i mentori

Među nagrađenim učenicima je i srednjoškolka Sedina Graho, koja je osvojila prvo mjesto na literarnom konkursu “Svome gradu za rođendan, perom ispisujem ljubav”, povodom obilježavanja Dana Grada Konjica.

grad konjic uručio nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima
Učenici generacije osnovnih i srednjih škola

“Bila mi je čast da učestvujem i drago mi je da mi mladi kroz pisanu riječ možemo iskazati svoj patriotizam i ljubav koju gajimo prema ovom gradu”-kazala je Sedina. Najbolji literarni rad u kategoriji osnovnih škola imala je Džana Lepara, učenica 6.razreda Prve osnovne škole Konjic.

“Mislim da sam ovim radom prenijela ljubav prema Konjicu i na ostale i to mi mnogo znači”-rekla je Džana. I učenica Lejla Hodžić, koja je proglašena učenicom generacije u Osnovnoj školi Seonica, nagrađena je za svoj trud i rad.

“Dobila sam nagradu za učenicu generacije, za osvojeno prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke, kao i za prvo mjesto naše grupe na likovnom konkursu”-dodala je Lejla.

Uspješno školovanje imala je i učenica generacije srednje škole Konjic, Maida Biber. Ona je danas nagrađena za osvojena prva mjesta na kantonalnim takmičenjima iz matematike i fizike, te za titulu učenice generacije.

grad konjic uručio nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima
Izložba likovnih radova

Posjetioci su danas u Galeriji Narodnog univerziteta Konjic mogli pogledati i izložbu likovnih radova učenika koji su bili najuspješniji na likovnom konkursu povodom Dana Grada Konjica.

radiokonjic.ba

23.06.2023.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]