7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić danas upriličio prijem za učenika Seada Gakića

Danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić upriličio prijem za Seada Gakića, učenika četvrtog razreda Matematičko-informatičke gimnazije Srednje škole Konjic, koji se nakon održane Ekonomske olimpijade u BiH plasirao među 5 najboljih koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na finalu Ekonomske olimpijade 2023, koja će biti održana 5. i 6.septembra u Bratislavi. Uz Seada prijemu je prisustvovala Enisa Karkelja, direktorica Srednje škole Konjic i mentorica profesorica Merima Memić.

„Čestitam Seadu, njegovoj porodici zajedno sa direktoricom i mentoricom na uspjehu, kako za školu tako i za naš grad. Biti najbolja škola među 100 i više škola, i biti jedan od 5 učenika koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu među više od 600 učenika je velik i značajan uspjeh. Zahvaljujem je Seadu na predanom radu i želim da pripreme koje je imao, poluče rezultat kakav upravo on priželjkuje. Grad Konjic će biti i bio je podrška ovakvim i sličnim aktivnostima koje se provode u školama. Želim mu sretan put i puno uspjeha u budućnosti“ kazao je gradonačelnik Ćatić.

„Budućnost je u rukama mladih. Drago mi je što naš gradonačelnik, direktorica škole i mentorica podržavaju mlade, ne samo mene već i druge. Kod nas je budućnost i mi trebamo da oblikujemo naš grad, našu državu u nešto bolje za sve – kazao je učenik Sead Gakić, koji se zahvalio svima na podršci, a posebno porodici. Očekujem sve najbolje, jer su pripreme bile intenzivne, a imam i dobar osjećaj“ kazao je Sead.

„Jako smo ponosni na uspjeh našeg učenika, jer sve ovo pokazuje da je upravo gimnazija osnova za sve fakultete. Uvijek smo tu da učenicima pružimo mogućnost da prošire svoje znanje kroz takmičenja. Potvrda kvalitete rada u našoj školi je upravo činjenica da su među pet najboljih škola u državi, koje nastupaju na međunarodnom takmičenju u Bratislavi, četiri škole iz Sarajeva i Srednja škola Konjic“ kazala je direktorica Enisa Karkelja.

„Drago mi je da mladi ljudi konačno vide da samo finansijski pismena osoba može aktivno učestvovati u razvoju društva, a Sead je svojim uspjehom pokazao za mladi imaju sluha za to“  naglasila je mentorica Merima Memić, govoreći o značaju međunarodnog takmičenja Ekonomska olimpijada 2023 za učenike.

gradonačelnik konjica osman ćatić danas upriličio prijem za učenika seada gakića
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić danas upriličio prijem za učenika Seada Gakića

Grad Konjic/radiokonjic.ba

01.09.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima