7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Od 01.septembra počinje akcija pojačane kontrole vozila u mirovanju a od 04.septembra i akcija „Školarac“

Varda, Musala, Maršala Tita, Željeznička, Donje Polje, Kolonija, i 3 .mart

Obzirom da nam se bliži početak školske godine, vozači moraju posvetiti posebnu pažnju na djecu koju se kreću putem do škole i obratno. I ove godine će se provoditi akcija „Školarac“ na području HNK, te će i pripadnici PU Konjic, PS za bezbjednost saobraćaja nadgledati lokacije koje predstavljaju potencijalno opasna mjesta za naše  školarce. Osim toga, vršiće se pojačana kontrola i kažnjavanje vozača koji parkiraju automobile na nepropisan način, naročito ako prilikom toga izlažu dodatnoj opasnosti učesnike u saobraćaju poručio je Ismail Kadić, rukovodilac OC PU Konjic.

od 01.septembra počinje akcija pojačane kontrole vozila u mirovanju a od 04.septembra i akcija „školarac“
rukovodilac Operativnog centra PU Konjic Ismail Kadić

„ Primarni cilj ove akcije je zaštita djece kao učesnika u saobraćaju, što uključuje pomoć djeci prilikom dolaska u školu i prilikom odlaska iz škole kući, kao i upozoravanje djece o opasnostima u saobraćaju i educiranje djece o pravilima koje trebaju poštovati. Akcija počinje prvog dana nove školske godine 04.setembra i od tada će policijske patrole pojačano kontrolisati saobraćaj u blizini Osnovnih škola, kao i na onim dionicama cesta na kojima se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta. Policija će kontrolisati i sankcionisati vozače koji kršenjem saobraćajnih propisa ugrožavaju sigurnost djece i ostalih učesnika u saobraćaju na bilo koji način. Prvih dana nove školske godine to će posebno biti u ulicama Varda i Musala.“

Međutim, od 01.septembra počinje još jedna akcija koju će  provoditi policijski službenici PS Konjic i PS za bezbjednost saobraćaja a koja  će se bazirati na kažnjavanju vozača koji su nepropisno parkirali vozila, o čemu rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic kaže:

                „U prvoj fazi akcija će se realizirati u ulicama Maršala Tita, Željeznička, Musala, Donje Polje, Kolonija, Varda i 3 .mart. To ne znači da u drugim ulicama neće biti kontrole i kažnjavanja vozača koji nepropisno parkiraju.“

Podsjećamo, novčana kazna za neprospisno parkiranje je 40KM a ukoliko se parkirate na mjesto namijenjeno za invalide a niste invalid, kazna je 200KM.

radiokonjic.ba

01.09.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima