back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Održana radionica medijske pismenosti u okviru regionalnog projekta It’s MIL time

Protekli vikend u prostorijama Vijeća mladih općine Konjic održana je radionica medijske pismenosti u okviru regionalnog projekta It’s MIL time koji se realizuje uz podršku UNESCO i EU za članove redakcije portala Novikonjic.ba.


“Nakon sprovedenih istraživanja uvidjeli smo da određeni dio članova lokalne zajednice ima strah od javnog nastupa i da posjeduju ograničen vokabular prilikom razgovara sa novinarima. Na navedenoj radionici razgovarali smo o drugačijim pristupima prilikom uzimanja intervjua i o medijskom opismenjavanju naših čitatelja.

Osim toga uvidjeli smo greške prilikom korištenja elektroničke opreme novinara te smo kroz radionicu nastojali otkloniti ove poteškoće, pa smo osim teoretskog dijela imali priliku proći praktično kroz sve faze kreiranja fotografije i videozapisa.

Nakon usvojenog znanja prvog dana koji je obuhvatao javni nastup kroz teoriju i praksu, teoriju jednominutnog videa, pripremu i pisanje storyboarda, korištenje fotoaparata i osvjetljenja, zvuk i intervjui prešli smo drugi modul.

Drugi modul obuhvatao je projekt menadžment i organizaciju fajlova, rad u Adobe premiere pro programu za montiranje videozapisa i praktičan rad u kojem su svi učesnici imali priliku raditi na snimanju i montiranju videozapisa. 

U jeku noviteta koje planiramo u narednom periodu također smo se imali priliku upoznati sa podcastima teorijski i praktično, pa smo zaključni dio ove radionice posvetili navedenoj tematici.

Našim čitateljima se zahvaljujemo na vjernosti, te obećavamo da ćemo u narednom periodu dati sve od sebe da sadržaj koji plasiramo bude na što profesionalnijem nivou!”- poručio je Sejo Ivković, jedan od predavača na ovom projektu.

1655111344580-min.jpg

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima