back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Djeca iz JU “Zulejha Begeta” učestvovala u akciji proljetnog uređenja i čišćenja Grada Konjica

JU „Zulejha Begeta“ u saradnji sa JKP „Standard“ i Gradom Konjicem, danas je organizovala aktivnosti za djecu povodom akcije proljetnog uređenja i čišćenja Grada Konjica. Djeca su imala priliku upoznati se sa radom JKP “Standard” Konjic, pogledati alat za uređenje, kao i vidjeti način na koji se uređuje okoliš. Današnja aktivnost koja je organizovana za polaznike JU „Zulejha Begeta“ ima za cilj razvijati kod djece svijest o važnosti očuvanja prirode, razvijati ljubav prema okolišu i prostornom uređenju, kazala je odgajateljica u JU „Zulejha Begeta“, Ilhana Špago.

„Povodom mjesečne teme „Mali ekolozi“ i povodom obilježavanja 22. aprila Dana planete zemlje, naša djeca iz JU „Zulejha Begeta“ zajedno sa svojim odgajateljima imala su nekoliko aktivnosti kao što su razvrstavanje otpada u adekvatne kante, prikupljanje papirića, posjeta Vrtaljici, čišćenje našeg dvorišta, a jedna od aktivnosti je i ova danas, na ovakav način naša djeca na praktičan način mogu vidjeti kako se održava čistoća u našem gradu“- navela je Špago.

U proljetnom periodu brojne su aktivnosti koje radnici JKP „Standard“ Konjic provode, a koje imaju za cilj urediti i uljepšati parkove i ulice Grada Konjica. Najmlađi su danas pokazali da cijene i vole okoliš, kazao je radnik JKP“ Standard“ Konjic, Edhem Bešlić.

djeca iz ju "zulejha begeta" učestvovala u akciji proljetnog uređenja i čišćenja grada konjica

„Sve što se posadi je ljepota Grada Konjica. Međutim, problem je taj što mnogi neće da čuvaju, mi sadimo, a pojedinci čupaju i sijeku. Danas ovdje djeci pokazujemo na koji način mi uređujemo okoliš, pokazali smo im trimer makaze i djeca su zahvalna. U proljetnom periodu brojne su aktivnosti, a do 1. maja sadit ćemo cvijeće.“- kazao je Bešlić.

Djevojčice Melani iz dječijeg obdaništa „Zulejha Begeta“, navela je da voli cvijeće i da je danas učila o alatima za uređenje okoliša.

„Volim cvijeće i kada je sunčan dan, tada mogu brati cvijeće, koje mogu pokloniti mami ili staviti u vazu. U prirodi mogu tražiti šišarike, lišće i praviti dekoracije. Danas smo ovdje vidjeli kosilice za travu, makazice za debela drva i pravu ogradu. Sadite cvijeće da nam bude lijepo.“- poručila je Melani.

U narednom periodu realizovat će se i ostale akcije u sklopu proljetnog uređenja i čišćenja Grada Konjica.

radiokonjic.ba

23.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima