back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Premijerka HNK-a Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a Tomislav Martinović posjetili Konjic

Danas su premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik...

Rukovodstvo Skupštine HNK sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske Henk van den Dool-om

Na sastanku u nastupnoj posjeti, koji se održao danas u prostorijama Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, predsjedavajući Džafer Alić zajedno sa zamjenicima predsjedavajućeg Tomislavom Martinovićem i Vesnom Saradžić razmijenili su ključne informacije s ambasadorom Kraljevine Nizozemske, Nj.E. Henkom van den Dool-om. Glavne teme razgovora obuhvatile su pitanja bilateralne saradnje između dvije zemlje, kao i potencijalna područja za unapređenje saradnje na političkom, ekonomskom i kulturnom planu.

Ambasador je izrazio  zadovoljstvo susretom s rukovodstvom Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona te istakao važnost jačanja veza između Nizozemske i Bosne i Hercegovine. Naglasio je da su dijalog i saradnja ključni za izgradnju stabilnosti i prosperiteta u regiji, te je podržao napore kantonalnih vlasti u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

rukovodstvo skupštine hnk sa ambasadorom kraljevine nizozemske henk van den dool-om
Rukovodstvo Skupštine HNK sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske Henk van den Dool-om

Alić, Martinović i Saradžić su istakli važnost ovakvih susreta u jačanju međunarodnih veza i izrazili zahvalnost ambasadoru Henk van den Doolu na podršci i posvećenosti poboljšanju saradnje između Bosne i Hercegovine  i Kraljevine Nizozemske, a koje se posebno odnose na Evropski put Bosne i Hercegovine. Istakli su kako bi postoji više područja na kojima bi se mogla ostvariti saradnja, a posebno se ističe sektor poljoprvirede gdje bi mogli primjeniti znanja i iskustva iz Kraljevine Nizozemske u domaćoj poljoprivredi.

Ambasador Henk van den Dool također je izrazio spremnost Kraljevine Nizozemske da podrži inicijative koje doprinose održivom razvoju Hercegovačko-neretvanskog kantona te istakao važnost jačanja saradnje u oblasti poljoprivrede, korištenja poljoprivrednih resursa pa i budući privredni rast.

Nakon konstruktivnog razgovora, predsjedavajući Alić istakao je važnost međunarodne podrške u jačanju regionalne saradnje te je izrazio spremnost za daljnje aktivno sudjelovanje u promociji dijaloga i zajedničkih interesa.

radiokonjic.ba/skupstinahnk.ba

06.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima