back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Sutra počinje 17.kulturno-edukativna manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

KUU “Sejfullah” Konjic u saradnji s Narodnim univerzitetom Konjic i Medžlisom islamske zajednice Konjic, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica, organizuje 17.manifestaciju “Dani Sejfullaha ef.Prohe”, koja počinje sutra, 20.februara, promocijom knjige dr. Melihe Hebibović pod nazivom “Hadžet”, kazao je Benjamin Mušinović, direktor Narodnog univerziteta Konjic.

sutra počinje 17.kulturno-edukativna manifestacija "dani sejfullaha ef. prohe"
Sutra počinje 17.kulturno-edukativna manifestacija "Dani Sejfullaha ef. Prohe"

“Riječ je o trećem autorskom izdanju dr. Melihe Hebibović, a ovog puta autorica će čitalačku javnost obradovati s putopisnim pričama odnosno zbirkom putopisne proze i sjećanja na destinacije koje je autorica imala priliku vidjeti i proživjeti i na izvjestan način svojim perom ispisati te impresije, uz dio historijskih činjenica o samim destinacijama. Recezenti će biti pisac Esad Bajić i novinar, pisac i pjesnik Bajro Perva, a moderator će biti Harisa Ćukle”-kazao je Mušinović.

U okviru ove manifestacije biće upriličena i prva samostalna izložba fotografija mladog Konjičanina Berina Maksumića. On će izložiti 25 radova, čija je tema “Znakovi za razumom obdarene”.

“Ovo je svojevrsni nastavak tradicije održavanja izložbi naših talentiranih fotografa. Do sada smo imali izložbe Vehida Šišića, Kenan Keške, Almira Širbegovića, Nazifa Korića i Samira Begete. Ponosni smo na činjenicu da imamo talente našeg grada koje vrijedi predstaviti u sferi fotografije. Tema je “Znakovi za razumom obdarene”, a Belmin će predstaviti nekih 25 radova”.

Na završnici manifestacije “Dani Sejfullaha ef. Prohe” biće upriličena promocija knjige “Re/Konstrukcija priče o Ljubavi”, autorice dr. Amine Šiljak Jesenković. Promotori će biti poznati putopisni dvojac Hamza Ridžal i Edib Kadić.

“Ovogodišnju manifestaciju završavamo u ponedjeljak, 4.marta, kada ćemo saznati laurete “Sejfullah ef. Proho” za doprinos bošnjačkoj kulturi i tradiciji za 2024.godinu. Iste večeri u Bosanskoj sobi ćemo promovisati i knjigu “Re/Konstrukcija priče o ljubavi”, autorice dr. Amine Šiljak Jesenković, a promotori će biti poznati putopisni dvojac Hamza Rodžal i Edib Kadić. Moderirat će Memnuna Džajić, a u umjetničkom programu će učestvovati duo Elmin Sultanić i Alija Korić”-naveo je Benjamin Mušinović, direktor Narodnog univerziteta Konjic.

radiokonjic.ba

10.02.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima