back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Tim INZ-a boravio u kampu izviđača na Boračkom jezeru

Tim Službe za školsku higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane (INZ) Zenica boravio je proteklih dana u kampu Izviđača na Boračkom jezeru kod Konjica. 

Kroz već dogovoreni protokol posjete, održano je niz edukativnih radionica, o očuvanju oralnog zdravlja, štetnosti konzumacije nargile i duhana, kao i pružanju prve pomoći u raznim situacijama.

Takođe, mladi izviđači su mogli da testiraju svoj vid, te provjere ispravnost otiska stopala na posebnom uređaju – podoskopu. Aktivnosti su provedene u cilju promocije zdravlja djece uzrasta od sedam do 14 godina, te će, kako navode iz INZ-a, biti nastavljen.

<strong>tim inz-a boravio u kampu izviđača na boračkom jezeru</strong>
Tim INZ-a boravio u kampu izviđača na Boračkom jezeru

Podsjećamo, preglede lokomotornog sistema, vida, sluha, kao i radionice o pružanju interventne pomoći, štetnosti duhana i nargila, kao i očuvanju oralnog zdravlja, timovi ove službe INZ-a tokom školske godine kontinuirano provode u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, te na fakultetima u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), odnosno više od 250 objekata u svim općinama i gradovima ovog kantona.

<strong>tim inz-a boravio u kampu izviđača na boračkom jezeru</strong>
Tim INZ-a boravio u kampu izviđača na Boračkom jezeru

radiokonjic.ba

20.07.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]