back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

U Konjicu promoviran roman “Slika za četiri zida”, autorice Munire Kovač-Devlić

Večeras je u organizaciji Narodnog univerziteta Konjic u Bosanskoj sobi promoviran roman „Slika za četiri zida“, autorice Munire Kovač-Devlić. Ova mlada bosanskohercegovačka književnica porijeklom je iz Jablanice, a danas živi i radi u Goraždu. Profesorica je bosanskog jezika i književnosti i magistar komunikologije. Piše poetske, prozne i dramske tekstove, a za mnoge je dobila i nagrade. Nakon romana „Tišina“, autorica je ove godine objavila i drugi roman „Slika za četiri zida“, koji je večeras promovirala i pred konjičkom publikom. Književnik Hadžem Hajdarević, promotor romana, kazao je da je riječ o romanu koji je na neki način slika naše društvene stvarnosti koju smo proživjeli i koju proživljavamo.

Izjava Hadžem Hajdarević
u konjicu promoviran roman "slika za četiri zida", autorice munire kovač-devlić
U Konjicu promoviran roman "Slika za četiri zida", autorice Munire Kovač-Devlić

Autorica Munira Kovač-Devlić je jedna od tek nekoliko književnica koje pišu na bosanskom jeziku. Za svoj drugi roman „Slika za četiri zida“ kazala je da je to simboličan naziv za tekst koji govori o generacijama žena koje su živjele na ovom prostoru i koje su na jedan specifičan način doprinosile ovom društvu, a zapravo im se nikada nije dalo dovoljno na značaju.

Izjava Munira Kovač-Devlić
u konjicu promoviran roman "slika za četiri zida", autorice munire kovač-devlić
U Konjicu promoviran roman "Slika za četiri zida", autorice Munire Kovač-Devlić

Interpretatorica teksta iz romana „Slika za četiri zida“ bila je novinarka iz Jablanice Elma Arfadžan, dok je moderatorica promocije bila bibliotekarka Edina Dizdarević.

radiokonjic.ba

03.07.2023.

samra@radiokonjic,ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima