14.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Večeras održan koncert maturanata Osnovne muzičke škole s pravom javnosti “Rezonanca” klasa 2023

Dvanaest maturanata Osnovne muzičke škole “Rezonanca” klasa 2023. godine, večeras je muzičkim kompozicijama koje su priremili za publiku, završilo osnovno muzičko obrazovanje

Večeras je u Kino Sali NU Konjic uprličen svečani koncert maturanata Osnovne muzičke škole s pravom javnosti “Rezonanca” u organizaciji pomenute škole. Koncert je održan u okviru obilježavanja Manifestacije Dani Grada Konjica. Dvanaest učenika klasa 2023. godine je završilu Osnovu muzičku školu, ali će nastavii gradi svoje muzičke snove u ovoj školi.

Na večerašnjoj svečanosti, maturanti su izvodili pripremljene muzičke kompozicije, a večer su uljepšali i učenici nižih razreda muzičke škole Rezonanca Konjic.Tako su klavir svirali: Nađa Masleša, Džejla Lapo, Amar Hondo, Ema Begović i Nera Subašić, gitaru: Amna Kasalo, Ajdin Sultić, Kerim Hasagić, Harun Hebibović, Faris Korić i Ibrahim Novalić, a violinu Zina Ivković.

Poseban gost večeri je bio jedan od inicijatora i pokretača pomenute muzičke škole, Konjičanin, hrvatski poduzetnik Luka Rajić. Sa emocijama se obratio prisutnima, te iskazavši zadovoljstvo time što je večeras imao priliku da bude u Konjicu, poručio:

„Srce mi je ispunjeno kad čujem ovu djecu, kad vidim kako i na koji način prolazite ovu Akademiju i jako smo ponosni na njih. Profesori su tu i imaju jako važnu ulogu, ali da nema truda djece mislim da rezultata ne bi ni bilo. Čestitam na svim talentima koje su otkrili. Sretan sam da sam tu pored vas, iako sam uvijek uz ovu školu, i podržavam ih“.

večeras održan koncert maturanata osnovne muzičke škole s pravom javnosti "rezonanca" klasa 2023
Luka Rajić

Ponosna i sretna bila je i Biljana Handžo direktorica Osnovne muzičke škole s pravom javnosti “Rezonanca”, koja je zajedno sa učenicima upriličila svečani koncert povodom njihovog maturiranja. Za radiokonjic.ba je izjavila: „Djeca umjetničke škole, muzičke škole su posebne djeca, jer nije lahko pohađati dvije škole istovremeno. Ta posebnost se pokazala večeras kroz manire koje djeca imaju. Izvoditi kompoziju se nauči, ali naučiti se ponašati, naučiti biti gospodin, biti neko do čijeg će se mišljenja držati i cijeniti, to je posebno kod moje djece, na što sam ponosna. Večeras je dvanaest maturana završilo školu, ali oni su i dalje tu sa nama, dio su nas i naše priče i ja vjerujem da će nas činiti sretnima još dugo“.

Konjička publika među kojima su najbrojniji bili roditelji djece koja pohađaju muzičku školu, uživali su u koncertu, a maturantima su Luka Rajić i gradonačelnik Konjiica Osman Ćatić uručili zahvanice.

„Večeras je uprličena svečanost kojom je okončan ovaj uspječan dan u našem gradu, kada su u pitanju manifestacije i događaji koji se realizuju u okviru obilježavanja Dana Grada Konjica. Zahvaljujem se direktorici, profesorima, učenicima Osnovne muzičke škole Rezonanca, svakako i roditeljima na uspješnom završetku i lijepom druženju večeras. Posebno hvala Konjičaninu Luki Rajiću koji je uveličao ovo večer, i šaljem poruku svima: „Nikad ne zaboravite svoj Konjic“ – izjavio je za radiokonjic.ba gradonačelnik Ćatić.

večeras održan koncert maturanata osnovne muzičke škole s pravom javnosti "rezonanca" klasa 2023
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić

Konjičanin Luka Rajic za učenike Muzičke škole Rezonanca, njihove roditelje i predstavnike Gradske uprave pripremio je iznenađenje, putovanje u London, koje se se desiti kako je najavio u oktobru ili mjesecu novembru tekuće godine.

radiokonjic.ba

24.06.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima