back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Vlada KS pokriva dio troškova koncerata Stinga i Whitesneakea 

Koncerti su planirani za 19.07.2022. godine u dvorani Skenderija, te 02.10.2022. godine u dvorani Zetra u Sarajevu. 

Krajem prošle godine Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo zaprimilo je upit firme Starmen Dooel iz Skoplja u vezi sa sufinasiranjem održavanja koncerata u okviru svjetske turneje velikih svjetskih muzičkih imena Stinga i Whitesnakea. 

S obzirom na to da je riječ o velikim svjetskim imenima i da se održavanje koncerta Stinga u Zetri planira kao regionalni događaj u okviru ove velike svjetske turneje, Ministarstvo privrede KS procijenilo je da bi podrška istom donijela povrat uloženih sredstava, kako kroz ostvarivanje većeg broja noćenja, tako i kroz druge uslužne i ugostiteljske djelatnosti, prodaju suvenira, kao i zastupljenost Sarajeva u svjetskim medijima kroz izvještavanje o održavanju turneje ovog umjetnika svjetske A kategorije, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

– Smatramo da nam ovi koncerti mogu donijeti, ne samo trenutnu korist od povećanja broja turista u našem gradu i povećanja prihoda kroz druge uslužno – ugostiteljske djelatnosti, nego i dugoročnu korist koju možemo ostvariti kroz promociju i predstavljanje svjetske turneje ovih muzičara u svjetskim medijima, s obzirom da će se Sarajevo promovirati kao jedna od lokacija na kojima se održava regionalni koncert u okviru ove turneje. Stoga mislimo da je ovo ulaganje invsticija koja će se vratiti u iznosu značajnijem od ulaganja, s obzirom da će velike medijske ekipe iz svijeta pokrivati ovu turneju, pa i koncerte u Sarajevu”, pojasnio je ministar privrede KS Adnan Delić. 

Naveo je i da će Vlada Kantona Sarajevo pokriti troškove izdavanja dvorana Zetra i Skenderija za potrebe održavanja ovih koncerata. S obzirom sa su karte rasprodate već u martu, kada je planiran prvi termin održavanja koncerta Stinga, koji je otkazan zbog pogoršanja epidemiološke situacije, očekuje se veliki broj posjetilaca u Sarajevu početkom oktobra, kad je zakazan novi termin održavanja koncerta. 

fena.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima