back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

35 hiljada maraka za sanaciju krova na kamuflažnoj zgradi objekta D-0 ARK

Sredstva u iznosu od 35.062,56 KM su osim vlastitog učešća, obezbijedili i Federalno ministarstvo kulture i sporta, Grad Konjic i preduzeće Igman d.d. Konjic

Agencija za ekonomski razvoj „PRVI KORAK“ d.o.o. Konjic implementirala  je projekat „Sanacija krova na kamuflažnoj zgradi III u sklopu objekta D-0 ARK“ kao rezultat apliciranja na Javni poziv Federalnog ministarstva kulture i sporta. svi radovi na objektu izvodili uz prethodnu saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika FBiH, i bez narušavanja autentičnosti i funkcionalnosti istog, obzirom da je riječ o nacionalnom spomeniku. Time je obnovljeno  i sačuvano daljnje propadanje ovog objekta kao značajnog kulturno-historijskog naslijeđa, povećana sigurnost posjetilaca objekta, što je u konačnici doprinijelo i unaprijeđenju turističke ponude.

35 hiljada maraka za sanaciju krova na kamuflažnoj zgradi objekta d-0 ark
35 hiljada maraka za sanaciju krova na kamuflažnoj zgradi objekta D-0 ARK

Za predloženi projekat osigurana su novčana sredstva u iznosu od 35.062,56 KM. Pored vlastitog učešća, finansijsku podršku pri realizaciji ovog projekta su pružili Federalno ministarstvo kulture i sporta, Grad Konjic i preduzeće Igman d.d. Konjic.

07.09.2023.

radiokonjic.ba

Agencija za ekonomski razvoj Prvi korak Konjic

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima