back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Učesnici 22. Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH uživaju u Konjicu

Amatersko pozorište “Neretva” Konjic je 22. godinu organizator Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine.

Na ovogodišnjem festivalu, koji je otvoren 15.aprila, učestvuje oko 450 mladih zaljubljenika pozorišta iz 19 gradova Bosne i Hercegovine, koji će izvesti 26 predstava. Predstavljaju se dramske sekcije srednjih šola i pozorišne grupe.

Festival če biti završen dodjelom nagrada 23.aprila.

Danas u 17:30 na konjičkoj sceni predstavit će se Omladinska scena Donji Vakuf s predstavom “Šahovska antibajka”, u 19:00 će nastupiti Srednja mješovita škola “Mladost” iz Zenice premijerno predstavljajući predstavu “Prognanici”, a u 20:30 nastupa Peta gimnazija iz Sarajeva s predstavom “Hamlet u selu Mrduša Donja”.

Razgovarali smo sa učesnicima ovogodišnjeg Festivala, a naši sagovornici bili su glumci iz Bileće, Kupresa, Doboja, Donjeg Vakufa, Zenice i Sarajeva. Poslušajte njihove izjave:

radiokonjic.ba

18.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima