back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Ministar pravde Republike Turkiye Yilmaz Tunc posjetio Konjic i sastao se sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem

Tokom trodnevne službene posjete Bosni i Hercegovini ministar pravde Republike Turkiye Yilmaz Tunc, koji je predvodio visoku delegaciju Republike Turkiye posjetio je Konjic, gdje se sastao sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem.

Tokom boravka u Bosni i Hercegovini i Konjicu ministar Tunc je kazao kako Turska ima jake historijske, kulturne i socijalne veze sa Bosnom i Hercegovinom zasnovane na prijateljskim i bratskim odnosima, koje sežu daleko u prošlost, naglašavajući prijateljske odnose sa lokalnim zajednicama u kojima kulturno-historijsko naslijeđe svjedoči tim čvrstim vezama, kao što je Konjic.

-Čast nam je što smo smo u duhu povjerenja i prijateljstva, koje njegujemo sa narodom Republiku Turkiye, imali priliku tokom službene posjete Bosni i Hercegovini ugostiti ministra pravde Republike Turkiye gospodina Tunca, koji je predvodio visoku delegaciju zemlje sa kojom smo uspostavili, razvili i kontinuiramo nastojimo jačati ekonomske, društvene i kulturne odnose – kazao je gradonačelnik Ćatić, zahvaljujući se na posjeti ministru Tuncu i članovima delegacije, koji su tokom boravka u Konjicu obišli šehidsko mezarje, staru gradsku jezgru, te se upoznali sa kulturno-historijskim i prirodnim vrijednostima Konjica.

radiokonjic.ba/Grad Konjic

22.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima