back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Večeras polufinale, u nedjelju finale

Večeras će u Sportskoj dvorani Konjic biti odigrane polufinalne utakmice Turnira mjesnih zajednica u malom fudbalu, čiji je organizator Ustanova Sportska dvorana, a pokrovitelj Grad Konjic.

Direktor Ustanove Sportska dvorana Konjic Adnan Elezović izjavio je za radiokonjic.ba da će u prvoj polufinalnoj utakmici, koja počinje u 19:30h igrati ekipe mjesnih zajednica Trešanica i Neretvica, a da u 20:3h igraju ekipe mjesnih zajednica Novo naselje i Bijela. U revijalnom dijelu će nstupiti pioniri FK Igman i FK Klis, rekao je Elezović, najavljujući finalnu večer, koja će biti održana u nedjelju, 22.januara.

Finalna večer je u nedjelju, a utakmica za treće mjesto se igra s početkom u 19:30h. Nakon toga slijedi revijalna utakmica između predpionira FK Igman i Klis, a nakon toga će uslijediti odigravanje utakmice za prvo mjesto. Zahvaljujem se generalnom pokrovitelju Gradu Konjic, koji uvijek pomaže održavanje spoertsko rekreativnih aktivnosti, pa tako i ovog turnira. Pobjednička ekipa će dobiti 100. hiljada KM, a sredstva će biti uložena u infrastrukturu u pobjedničkoj mjesnoj zajednici u dogovoru sa pokroviteljem. Osim toga, dodijelićemo pehare, diplome za drugo i treće mjesto, a dodijeliće se i statue za najboljeg igrača, najboljeg strijelca i najboljeg golmana, koje smo obezbijedili od naših sponzora“ – izjavio je Adnan Elezović.    

turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: večeras polufinale, u nedjelju finale
Adnan Elezović

Kapiten ekipe MZ Neretvica Sehmin Hakalović izrazio je zadovoljstvo organizacijom turnira, ali i rezultatima svoje ekipe.

Očekivanja su velika što se tiče nas i idemo na pobjedu, ne bojimo se nikoga, iako večeras igramo sa dobrom ekipom, možda i najboljom. Zadovoljan sam ekipom, imamo dobre rezultate i završili smo kao prvi u grupi. Lahko nam je bilo skupiti ekipu jer svi žele da igraju za svoju mjesnu zajednicu i čestitam ekipi na dosadašnjim rezultatima. Mislim da je Konjicu bio potreban ovakav turnir. Zahvalio bih se organizatoru i gradonačelniku Osmanu Ćatiću jer je turnir organizovan na zavidnom nivou uz prisustvo mnogo ljudi“ – riječi su kapitena ekipe Neretvica Hakalovića.

turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: večeras polufinale, u nedjelju finale
Ekipa MZ Neretvica

Kapiten ekipe MZ Novo naselje Ajdin Sultanić očekuju sportsko i fer nadmetanje.

Naša su očekivanja da pobijedimo, iako u protivničkoj ekipi ima kvalitetnih igrača i sigurno su dobra ekipa, a imaće i dobru podršku navijača, jer je njihovo naselje poznato po tome da vole fudbal i prate svoje momke gdje god da igraju. Govore da mi imamo najjaču ekipu, jer nam je velika mjesna zajednica, a u ekipi su igrači koji su dugo igrali fudbal, a neki su još aktivni. Međutim, lopta je okrugla, svak svakoga može pobijediti, nema favorita večeras. Ovaj turnir je prava sportska priča, treba ga podržati , a večeras neka prođe sve fer i korektno i neka pobijedi spretniji i sretniji“ – poručio je Sultanić.

turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: večeras polufinale, u nedjelju finale
Ekipa MZ Novo naselje

Večeras će u Sportskoj dvorani biti upriličena humanitarna akcija, tombola, za našu sugrađanku Tijanu Redžić, a sav prihod od prodaje tombole, po cijeni 5 KM, biće usmjeren za njeno liječenje.

Pošto su ljekovi veoma skupi, molimo sve ljude koji su u mogućnosti da kupovinom tombole doniraju novac za našu Tijanu“ – izjavio je organizator ove humanitarne aktivnosti Mirza Jahić.

radiokonjic.ba

20.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima