back to top
5.4 C
Konjic
23 Aprila, 2024

Svjedok na suđenju za ubistvo Kenina Lukača: Mislio sam da je uspio pobjeći, ali…

“Očekivao sam da će Kenin (Kenin Lukač, op.a) biti napadnut čim izađe iz naše kuće, a rekao sam i njegovoj supruzi. I čim je izašao, ubili su ga”, rekao je Zulfo Ramić, otac ubijenog muškarca, danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu Mehmed Ramić u nastavku suđenja Seadu Adiloviću, Vedadu Višnjiću i Asmiru Murtoviću, optuženima za ubistvo Kenina Lukača u januaru ove godine u Pofalićima.

Ramić je rekao da su Lukač i njegov sin Mehmed bili prijatelji, te da je Lukač 20. januara 2022. godine došao u kuću da mu ispriča šta se nešto prije toga dogodilo u naselju Nova otoka, ispred kafića Food Office vlasnika Adela Kabaša. supruga i koji je u bjekstvu od ubistva Mehmeda Ramića 12.12.2021.

Lukač je rekao Zulfiju Ramiću da je stao u granapu da kupi piće i popije u vozilu, ali ga je Asmir Murtović vidio i prišao njegovom vozilu. Svjedok je ispričao da je Murtović pitao Lukača šta radi ovdje, a kada mu je Lukač rekao da je upravo kupio piće, Murtović mu je, navodno, rekao: “Gubi se odavde prije nego što te izbušimo”. “Lukač je Murtoviću pokazao pištolj i odgovorio neka pokuša jer i on ima čime da se brani, na šta je Murtović rekao: Uskoro ćeš biti mrtav”, rekao je svjedok Zulfo Ramić.

Svjedok je dodao da se to ubrzo dogodilo. Nakon što je Kenin Lukač napustio Ramićevu kuću, Zulfo je čuo pucnje. Dodao je da nikog nije vidio, te misli da je Lukač uspio pobjeći. Ali ubrzo je ugledao Lukačevo nepomično tijelo na zemlji i pištolj pored njega.

Ramić je rekao da se kuća Asmira Murtovića nalazi u njegovom naselju i da je video nadzornim kamerama mogao pratiti ko dolazi i izlazi iz kuće Zulfe Ramić. Svjedok je istakao da je tražio da se kamere sakriju, te da ih komšija ne špijunira, ali da nadležni to nisu razumjeli. Ramić je nakon suđenja pojasnio da je apelovao na Agenciju za zaštitu podataka da uklone kamere koje ih špijuniraju, ali da je pozitivan odgovor dobio tek osam mjeseci nakon Lukačevog ubistva. Rečeno mu je da je njegov prigovor osnovan i da komšija mora ukloniti kamere ili ih preusmjeriti.

Nastavak suđenja je 26. septembar.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima