back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Apel Gradske uprave Konjic: “Budimo svi čuvari Konjica”

Postavljen 24-satni video nadzor kod igrališta Prve i Druge osnovne škole

Gradska uprava Konjic upućuje apel građanima Konjica da svi budemo čuvari, a ne oni koji će uništavati tek izgrađene dječije parkove, sportske terene, podzemne kontejnere, saobraćajnu signalizaciju, nove sadnice i sl. S tim u vezi kako bi se zaštitili najprije korisnici, ali i mobilijar nedavno rekonstruisanih i novoizgrađenih sportskih igrališta Prve i Druge osnovne škole, postavljen je dvadesetčetverosatni video nadzor, uz svakodnevni fizički nadzor domara i higijeničara. Navedene aktivnosti provode se kako ne bi dolazilo do uništavanja društvene imovine, čime, ne samo da se stvara ružna slika, već u prvom redu i ugrožava sigurnost djece koja provode svoje slobodno vrijeme u dječijim parkovima i na igralištima.

Zbog svega navedenog građanima svih generacija ponovo upućujemo APEL u kojem se navodi:

„Gradska uprava Konjic nastoji različitim aktivnostima unaprijediti uslove za život i djelovanje na području Konjica, kako bi sve generacije Konjičana mogle upražnajavati redovne svakodnevne, ali i rekreativne aktivnosti, i iz tog razloga iznenađuje nemaran odnos pojedinih građana, koji svjesno ili nesvjesno čine radnje koje dovode do uništavanja savremenih, tek izgrađenih podzemnih kontejnera u naseljima koja se pokušavaju urediti na najbolji mogući način.

Svjedoci smo događaja da je zapaljen jedan od pomenutih kontejnera, netom nakon postavljanja asfaltnog zastora i vertikalne saobraćajne signalizacije došlo je do njenog uništavanja, nakon sadnje ukrasnog drveća pojedine sadnice su posječene.

Pitamo se, kome smetaju aktivnosti koje se provode u cilju unapređenje uslova života i šta je razlog uništavanja zajedničke imovine svih građana?

Pozivamo sve građane da svojim odnosom prema društvenoj imovini budu primjer onih koji je cijene i štite, ukazujući time nesavjesnim građanima da njihovo ponašanje nije društveno prihvatljivo i da podliježe poduzimanju zakonom predviđenih mjera i radnji protiv lica koja čine radnje usmjerene na uništavanje mobilijara i infrastrukturnih objekata.

Prinuđeni smo da pojačanim nadzorom nadležnih službi i izricanjem prekršajnih mjera štitimo imovinu u koju se ulažu ne tako mala sredstva iz budžeta, kako bi nam svima bilo ljepše i ugodnije živjeti u Konjicu.

Molimo sve građane da ukoliko uoče da nesavjesni pojedinci ili grupe čine navedene radnje da odmah prijave nadležnim službama.”

radiokonjic.ba/Grad Konjic

11.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima