back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Broj mrtvih u masovnoj pucnjavi popeo se na 7

Broj poginulih u pucnjavi u predgrađu Čikaga, Hajlend Parku, porastao je na 7, potvrdila je gradonačelnica Nensi Rotering za CNN. Podsjećamo, jučer tokom parade povodom Dana nezavisnosti u Hajlend parku, Robert “Bobby” Crimo III. otvorio vatru na povorku.

Nasilje oružjem još uvijek je svježe u glavama mnogih Amerikanaca, manje od dva mjeseca nakon što je napadač ubio 19 školske djece i dvoje nastavnika u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu, a samo deset dana ranije muškarac je ubio 10 ljudi u supermarketu Buffalo u New York State.

Kao odgovor na pucnjavu u Buffalu i Uvaldeu, Kongres je prošlog mjeseca usvojio svoju prvu veliku federalnu reformu oružja u tri decenije, obezbjeđujući federalno finansiranje državama koje provode zakone osmišljene da oduzmu oružje ljudima koje smatraju opasnim.

Broj poginulih u masovnoj pucnjavi popeo se na 7 pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]