7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Članovi Demokratske fronte Konjic obilježili 15.april, Dan Armije RBiH

Članovi Demokratske fronte Konjic su danas povodom obilježavanja 15.aprila, dana Armije RBiH, posjetili šehidsko mezarje kod Čaršijske džamije i Centralno spomen-obilježje na Trgu državnosti Alija Izetbegović, gdje su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH.

članovi demokratske fronte konjic obilježili 15.april, dan armije rbih
Članovi Demokratske fronte Konjic obilježili 15.april, Dan Armije RBiH

Predsjendica Povjereništva Demokratske fronte Konjic Sedina Hejub je čestitajući 15.april, Dan Armije RBiH, kazala da je današnji datum asocira na momke u civilnim odjelima, sa skromnim naoružanjem, koji su ustali u odbranu domovine Bosne i Hercegovine.

“Ovaj datum moramo pamtiti i prenositi na nove generacije. Ne smijemo zaboravljati naše heroje, našu Armiju. Vlast nije pokazala obzir prema ovoj populaciji, a mi u Demokratskoj fronti nastojimo da to, barem jednim dijelom, popravimo”-navela je Hejub.

Alen Serdarević, nekadašnji borac 43.brdske brigade Armije RBiH i član Demokratske fronte Konjic, kazao je da današnji dan znači svim borcima, koji su se borili za BiH.

“Trebamo njegovati ovakve datume, prenositi na mlađe generacije, da se ne zaborave naši šehidi, kao i naše najbolje godine života koje smo dali za ovu državu. Izgleda da se danas sve manje i manje misli na borce, a sve više na interes”-dodao je Serdarević.

radiokonjic.ba

15.04.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima