Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Dječiji hor “Rezonanca” večeras održao Novogodišnji koncert

Večeras je na kamernoj sceni Narodnog univerziteta Konjic održan i drugi Novogodišnji koncert „Sretna Nova Muzika“, Muzičkog centra „Rezonanca“, a ovog puta nastupio je Dječiji hor „Rezonanca“. Članice hora, uzrasta od 5 do 9 godina, izvele su šarolik repertoar, pjevajući vesele novogodišnje pjesmice, ali i druge numere koje su naučile u Muzičkom centru „Rezonanca“. Koncertu su prisustvovali roditelji, rodbina i prijatelji članica hora, a svako njihovo izvođenje, ispratili su aplauzom.

dječiji hor "rezonanca" večeras održao novogodišnji koncert
Dječiji hor "Rezonanca" večeras održao Novogodišnji koncert

„Završili smo i drugi Novogodišnji koncert, a ovog puta nastupio je dječiji hor, koji je održao svoj samostalni koncert. Repertoar je bio šarolik, izvedeno je 14 kompozicija, a dvije učenice Ajša Alibegović i Zara Alić, koje pohađaju i muzičku školu, izvele su dvije kompozicije na violini odnosno klaviru. Prošli smo i kroz a cappella muziku, zatim pjevanje uz matrice, playback, i na ovaj način djeca uče sve vrste pjevanja. Uveli smo i služenje udaraljakma, jer sam vidjela da ih to zanima. Oni uči ritam kroz muziku, i mnogi od njih se nakon dječijeg hora opredijele za muzičku školu i onda im je puno lakše pristupiti nastavi“-kazala je Biljana Handžo, direktorica Muzičkog centra „Rezonanca“ Konjic, koja je svima poželjela sretnu Novu 2024.godinu, a svoje članice obradovala je i podjelom novogodišnjih paketića.

dječiji hor "rezonanca" večeras održao novogodišnji koncert
Dječiji hor "Rezonanca" večeras održao Novogodišnji koncert

Učenici Osnovne muzičke školi, kao i Dječiji hor „Rezonanca“, nastupit će i naredne sedmice u okviru manifestacije „Zimski grad“, koju organizuje Grad Konjic.

dječiji hor "rezonanca" večeras održao novogodišnji koncert
Dječiji hor "Rezonanca" večeras održao Novogodišnji koncert

radiokonjic.ba

22.12.2023.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima