18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

FHMZ: Zbog intezivnijih padavina za sutra izdato narandžasto upozorenje

Oglasi

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je narandžasto upozorenje zbog intenzivnijih padavine ponegdje praćenih grmljavinom, povremeno jak do olujan južni i jugoistočni vjetar. Upozorenje vrijedi za sjever, sjeveroistok i krajnji jugozapad Hercegovine, dijelovi zapadne, jugozapadne Bosne i veći dio Krajine. Upozorenje se izdaje za nedjelju, 14.maj 2023.

Očekivana količina padavine između 30 i 60, lokalno oko/iznad 90 l/m2. Udari vjetra, uglavnom, između 40 i 60, lokalno do 80 km/h.

Također, informišu da se stanovnici pomenutih odručja poduzmu mjere opreza i prate prognozu vremena. “Očekuju se ometanja u dnevnim rutinama. Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi”, navode iz FHMZ.

Iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora dali su obajest o prognozi izvanrednog hidrološkog stanja za period od 14. do 18.maja:

“Uslijed obilnijih padalina koje se očekuju u navedenom periodu, na većini hidroloških postaja na vodnom području Jadranskog mora prognozira se porast vodostaja posebno na djelu poplavnog područja rijeke TMT srednje i donje Neretve sa pritocima, te sliva Cetine”.

Sve aktivnosti na praćenju i obavještavanju o trenutnom hidrološkom stanju na vodnom području se provode u skladu sa Federalnim operativnim planom obrane od poplava.

Iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora savjetuju mjerodavnim institucijama da prate situaciju i postupaju u skladu s ovlastima, pridržavajući se Federalnog operativnog plana odbrane od poplava, a službama koje provode mjere zaštite, spašavanja ljudi i materijalnih dobara preporučuje se dodatan oprez.

FHMZ: Zbog intezivnijih padavina za sutra izdato narandžasto upozorenje

radiokonjic.ba

13.05.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima