17.8 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

GSS Prenj i Grad Konjic organizuju pohod na kraljevski grad Bobovac sutra povodom Dana državnosti BiH

GSS Prenj i Grad Konjic povodom Dana državnosti BiH organizuju pohod na Kraljevski Bobovac. Grad Konjic je obezbijedio besplatan prevoz  jednim autobusom iz Konjica do Kraljeve Sutjeske i nazad dok će trasu osiguravati i voditi pripadnici GSS Prenj. Tim povodom razgovarali smo sa Almirom Karkeljom, načelnikom GSS Prenj koji je govorio o cjelokupnoj organizaciji izleta.

“Mi smo 2019. godine  već išli ispred Kluba dizača tegova “Neretva” na Bobovac također u saradnji sa Općinom Konjic. Izlet u kraljevski grad Bobovac je isplaniran u zadnjih 7- 10 dana, samo smo pratili vremensku prognozu, sunčano je bez padavina, tako da preporučujem svima koji imaju slobodnog vremena da krenu sa nama” – kazao je Almir Karkelja, načelnik GSS Prenj.

“Polazak je planiran sutra, 25. Novembra, u 7:30h sa platoa ispred Gradske džamije u Konjicu. Obezbijeđen je autobus sa 50 mjesta, a do sada je prijavljeno oko 20 učesnika. Do kraja dana očekujemo da će se popuniti autobus”- dodao je.

“Vožnja traje manje od sat i po vremena, a laganog hoda do dva i po sata. Uspon nije težak, vrlo je lijepo i ne zahtijeva nikakvu posebnu opremu. Hrana i voda iz ruksaka, a preporučujem i odjeću za presvući se po povratku sa Bobovca” – istaknuo je Karkelja.

“Mi se moramo vratiti prije svega na početke, našu Kraljevinu Bosnu kao samostalnu državu. Bobovac je mjesto boravka kraljeva. Mi nemamo drugu državu. BiH je naša domovina gdje god bili i moramo gajiti osjećaj prema istoj” – zaključio je Almir Karkelja, načelnik GSS Prenj.

Prijave na pohod su otvorene do kraja dana, a prijaviti se možete putem Facebook stranice GSS Prenj.

radiokonjic.ba

Naslovna fotografija: fb GSS Prenj

24.11.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima