11.5 C
Konjic
22 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

Planska isključenja

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Danas 73. rođendan PD „Igman”

Privredno društvo Igman Konjic danas obilježava 73.godišnjicu rada. Direktor...

Obilježen Dan Srednje škole Konjic

Danas se obilježava Dan Srednje škole Konjic, a tim...

Grad Konjic nagradio najuspješnije studente

Program obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti BiH, i 3.marta, Dana...

Šumarstvo “Prenj” Konjic: Danas pošumljen lokalitet Repovica sa hiljadu novih sadnica crnog bora i kedra

Radnici Službe za uzgoj i integralnu zaštitu Šumarstva “Prenj”...

Cvjetanje algi je prirodna reakcija, ali na zagađenu vodu

„Sve i da inspektor uzme uzorak za vrijeme ekološkog...

GSS Prenj i Grad Konjic organizuju pohod na kraljevski grad Bobovac sutra povodom Dana državnosti BiH

GSS Prenj i Grad Konjic povodom Dana državnosti BiH organizuju pohod na Kraljevski Bobovac. Grad Konjic je obezbijedio besplatan prevoz  jednim autobusom iz Konjica do Kraljeve Sutjeske i nazad dok će trasu osiguravati i voditi pripadnici GSS Prenj. Tim povodom razgovarali smo sa Almirom Karkeljom, načelnikom GSS Prenj koji je govorio o cjelokupnoj organizaciji izleta.

“Mi smo 2019. godine  već išli ispred Kluba dizača tegova “Neretva” na Bobovac također u saradnji sa Općinom Konjic. Izlet u kraljevski grad Bobovac je isplaniran u zadnjih 7- 10 dana, samo smo pratili vremensku prognozu, sunčano je bez padavina, tako da preporučujem svima koji imaju slobodnog vremena da krenu sa nama” – kazao je Almir Karkelja, načelnik GSS Prenj.

“Polazak je planiran sutra, 25. Novembra, u 7:30h sa platoa ispred Gradske džamije u Konjicu. Obezbijeđen je autobus sa 50 mjesta, a do sada je prijavljeno oko 20 učesnika. Do kraja dana očekujemo da će se popuniti autobus”- dodao je.

“Vožnja traje manje od sat i po vremena, a laganog hoda do dva i po sata. Uspon nije težak, vrlo je lijepo i ne zahtijeva nikakvu posebnu opremu. Hrana i voda iz ruksaka, a preporučujem i odjeću za presvući se po povratku sa Bobovca” – istaknuo je Karkelja.

“Mi se moramo vratiti prije svega na početke, našu Kraljevinu Bosnu kao samostalnu državu. Bobovac je mjesto boravka kraljeva. Mi nemamo drugu državu. BiH je naša domovina gdje god bili i moramo gajiti osjećaj prema istoj” – zaključio je Almir Karkelja, načelnik GSS Prenj.

Prijave na pohod su otvorene do kraja dana, a prijaviti se možete putem Facebook stranice GSS Prenj.

radiokonjic.ba

Naslovna fotografija: fb GSS Prenj

24.11.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima