back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

„IGMAN“ d.d. Konjic: Svečano potpisivanje novih ugovora na „World Defense Show 2024“ sajmu vojne industrije u Saudijskoj Arabiji

Kompanija namjenske industrije „IGMAN“ d.d. Konjic danas je na sajmu vojne industrije „World Defense Show 2024“ koji se održava u Saudijskoj Arabiji svečano potpisala dva nova ugovora u vrijednosti od 80 miliona KM.

„World Defense Show“ sajam vojne industrije koji se od 04. do 08. februara održava u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu, okupio je i ove godine više od 750 izlagača iz više od 45 zemalja, a među zvaničnicima koji su nazočili prestižnom događaju za umrežavanje, partnerstvo i razmjenu znanja u domenu odbrambene industrije bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine i kompanije „IGMAN“ d.d. Konjic.

Priliku za susret s poslovnim partnerima, delegacija „Igmana“, predvođena direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, u pratnji Nj. E. ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Razima Čolića,  iskoristila je za potpisivanje značajnih ugovora s Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane KSA.

„Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne indutrije. Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje svojih odbrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage snabdjevaju našim proizvodima. Dokaz je to našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana saradnja s odbrambenim institucijama Kraljevne Saudijske Arabije započeta prije nešto više od decenije“, kazao je direktor „Igmana“ Đahid Muratbegović.

radiokonjic.ba / „IGMAN“ d.d. Konjic

07.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]