7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

JKP “Vodovod i kanalizacija” Konjic: Vodosnabdijevanje uredno na svim vodovodima

Nail Duranović, šef tehničke službe JKP “Vodovod i kanalizacija” Konjic izjavio je za radiokonjic.ba da redovno vrše hlorisanje vode, te da su povećali koncentarciju hlora u vodi, usljed obilnijih padavina posljednjih dana.

Obavijestili smo građane da prokuhavaju vodu za piće, dok se ne stabilizuje situacija. Vodosnabdijevanje je uredno na svim vodovodima koje mi održavamo, od Glavatičeva, Čelebića do Buturović Polja. Na izvorištu Ljuta, na glavnom izvoru koji kompletan grad snabdijeva vodom, situacija je u redu, nema promjena, ni anomalija” – izjavio je Duranović.

jkp “vodovod i kanalizacija” konjic: vodosnabdijevanje uredno na svim vodovodima
Izvor Ljute, 19.01.2023.

Duranović je dodao da usljed obilnijih padavina nije bilo problema sa kanalizacijom, ali da prečistač otpadnih voda nije u funkciji, te da će po stabilizaciji vremena sve vratiti u prvobitno stanje.

radiokonjic.ba

Foto: Nail Duranović

19.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima