back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Katolici danas obilježavaju Veliki četvrtak

Katolici cijelog svijeta, u nedjelju, 31.marta će proslaviti Uskrs, najveći i najvažniji kršćanski praznik, kojim se slavi Kristovo uskrsnuće. 

Prije Uskrsa vrijeme je korizme, u kojoj se kršćani pripremaju za slavljenje Uskrsa molitvom, postom, slušanjem i čitanjem Božije riječi i dobrim djelima.

Fra Drago Vujević, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu za radiokonjic.ba je izjavio da će u danima Svetog Trodnevlja biti održane mise u crkvi sv. Ivana Krstitelja.

“Mi ćemo na Veliki četvrtak imati misu posljednje večere, Misu večere Gospodnje u crkvi u 19 sati. U petak je obred kojim se sjećamo muke Kristove u 16 sati, obred ljubljenje križa Kristova. U subotu je obred u crkvi u 20 sati i to označava početak uskrsnog vremena. Na dan Uskrsa, u nedjelju, 31. marta biće održane dvije mise, jedna u 8 sati, a druga u 11 sati” – izjavio je fra Drago Vujević, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu.

katolici danas obilježavaju veliki četvrtak
fra Drago Vujević

U poruci vjernicima fra Drago je istaknuo da se krene stvarati bolji svijet, da svjetlost pobijedi mrak, da dobro pobijedi zlo, te da bi to trebalo biti jedino bitno svima koji slave Uskrs.

radiokonjic.ba

28.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima