back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

KK Konjic: Pobjeda u uzvratnom susretu plej-ofa

Košarkaški klub Konjic je danas na domaćem terenu igrao uzvratnu utakmicu plej-ofa A2 lige FBIH- Jug protiv Ilidže, u kojoj je pobijedio rezultatom 83:58.

Konjički klub je u prvoj utakmici poražen na gostovanju od Ilidže tako da će biti odigrana i treća utakmica, ponovo na Ilidži, koja će odlučiti finalistu.

U ekipi Konjica Bećirović i Graho su upisali 18 poena, Parcan 14, Pilav 11, dok je Kozić upisao 9 skokova i 5 asistencija.

Trener KK Konjic Edin Madžak je izjavio za radiokonjic.ba da je u današnjoj utakmici bilo presudno što su igrači ispoštovali dogovor iz svlačionice.

„Igrači su maksimalno ispoštovali dogovor da se igra odbrana, što nije bio slučaj u prvoj utakmici, a odbrana uvijek dobija utakmicu. Trenirali smo žestoko, pojedini momci su trenirali i dva puta dnevno. Danas smo bili jači, jer smo imali u ekipi Pilava iz Jablanice, koji igra na dvojnu licencu. Sa velikim optimizmom idemo odigrati treću utakmicu na Ilidži, mada smatram da će to biti drugačija utakmica, jer i oni drugačije igraju kod kuće“ – izjavio je Madžak, koji je dodao da će treća utakmica biti odigrana narednog vikenda.

„Ako uđemo u finale, a mislim da imamo dobre šanse, moraćemo vjerovatno da igramo u Jablanici, jer će se u našoj Sportskoj dvorani postavljati parket, što će nam biti otežavajuća okolnost“ – rekao je Edin Madžak, istaknuvši da je prezadovoljan današnjom igrom svojih igrača.

radiokonjic.ba

Foto: Arhiva radiokonjic.ba

28.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima