back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

KK Konjic pobjedom okončao jesenji dio sezone

Konjički košarkaši u jesenjem dijelu prvenstva ostvarili 10 pobjeda iz 11 kola

Večeras je KK Konjic na domaćem terenu pobijedio ekipu Ilidža rezultatom 74:63 u 11. kolu A2 lige-Jug, što mu je omogućilo da jesenji dio prvenstva okonča na drugom mjestu.

Večerašnja utakmica je bila derbi kola, jer su obje ekipe tokom prvenstva imale po jedan poraz od Bosne, te je publika u velikom broju bila podrška konjičkim košarkašima do pobjede, koja je sedma u nizu.     

U ekipi Konjica Graho je upisao 23 poena uz 13 skokova, Kozić je postigao 12 poena uz 9 skokova i 6 asistencija.

kk konjic pobjedom okončao jesenji dio sezone
KK Konjic pobjedom okončao jesenji dio sezone

Trener ekipe Edin Madžak čestitao je svojim igračima na borbenosti izjavivši da je prezadovoljan.

Večeras je bila prava utakmica i bili smo željni ovakvih utakmica, jer su većinom protivnici bili nedorasli. Ekipa Ilidža je klub u kojem turnira oko 1000 djece i koja je nedavno organizovala turnir na kojem su učestvovale ekipe Fenerbahče, Bajern Minhen, Podgorica u mlađim kategorijama i vidite o kakvom se nivou radi. Malo sam se pribojavao večerašnje utakmice jer je naš najbolji igrač Kozić igrao pod temperaturom, imao je jaku prehladu i nastupio je bez treninga. Svaka mu čast, kao i ostalim igračima i utakmicu smo dobili jakom voljom i željom. Neke stvari nam u napadu nisu štimale, ali smo sve nadoknadili kvalitetnom odbranom“ – izjavio je trener Madžak.

Ekipu koja u prosjeku daje po 100 poena spustili smo na 63 poena, ekipu koja trenira dva puta dnevno i divim se našim momcima, to su sve naši mladi momci iz Konjica. Čestitke njima, mi znamo u kakvim uslovima radimo, kako se borimo. U drugi dio sezone ulazimo sa još većim ambicijama, dočekaćemo ovdje Bosnu, koja je neporažena, a mislim da će ovdje biti poražena. Mi smo sada na drugom mjestu, pokušaćemo da se spremimo koliko je to moguće, a prvenstvo nam počinje u februaru. Imamo u opticaju dva igrača iz Konjica, možda da nas pojačaju, da igraju na dvojnu licencu, ali sve zavisi od materijalnih uslova, koji su loši, da se ne zavaravamo. Ali, konjička publika se vratila u dvoranu, vidjeli su večeras dobru, atraktivnu, brzu utakmicu i to je najvažnije, kao i da naši mladi momci igraju“ – zaključio je Edin Madžak.  

radiokonjic.ba

23.12.2023.

amila@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]