15.4 C
Konjic
30 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Igman će igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone

FK Igman je danas u utakmici posljednjeg 33.kola Premijer...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo - FK Igman...

Gradonačelnik Konjica uputio čestitke FK Igman, FK Klis i ŽKK Konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić uputio je čestitke za ostvarene...

Konjic: U toku je humanitarna akcija “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu”

Konjičanka Eldina Kašić zajedno sa svojim prijateljima organizuje humanitarnu akciju pod nazivom “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu” za mališane iz socijalno-ugroženih porodica. Akcija će trajati do 15.decembra, a svi koji žele biti dio ove novogodišnje priče mogu donirati slatkiše, igračke, školski pribor i druge sitnice za djecu.

Koncept humanitarne aktivnosti “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu” jeste pakovanje paketića koji će se dijeliti djeci iz socijalno ugroženih porodica na području Grada Konjica. Paketići sadrže: igračke, šnalice za kosu, gumice, školski pribor pa čak i odjeća. Dijelit će se djeci od 1. do 14. Godine. Više je djece koja idu u školi, pa je neophodan taj školski pribor“- kazala je Eldina Kašić, jedna od organizatorki humanitarne aktivnosti.

Konjic: U toku je humanitarna akcija “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu”
Foto: Eldina Kašić

“Akcija počinje 1. i traje do 15. Decembra tekuće godine, tada traje skupljanje. Nakon čega skupljamo donacije i sortiramo u paketiće. Nakon 15. Decembra uzimamo spisak i do 20. pakujemo pakete prema spisku i godištima, tako da do nove godine sve podijelimo. Na facebook i instagram profilima smo objavili trgovine na kojima građani mogu donirati svoj humani doprinos. Paketići se pakuju prema spolu i godinama i nikad nikom ništa nije manjkalo. Građani mogu donirati i odjeću” – kazala je.

“Što se tiče Grada Konjic,  Konjičana i Konjičanki, ja sam zaista ponosna na njih. U ove protekle dvije godine što smo mi organizovali akciju, mogu reći da sam preponosna na svoj grad i svoje građane i nadam se da će se i ove godine također odazvati na ovu akciju. U slučaju da ovogodišnja akcija bude obimna slati ćemo paketiće i u druge gradove HNK” – zaključila je Eldina Kašić.

radiokonjic.ba

02.12.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima