1.5 C
Konjic
29 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

JKP „Standard“: Apel vozačima da preparkiraju vozila radi čišćenja snijega

Samir Memić, direktor JKP „Standard“ Konjic za radiokonjic.ba je...

Jeste li znali zbog čega naziv Glavatičevo i zašto je važan Stari grad Kom

Kom u Glavatičevu je bio značajan vojni, privredni i...

Konjic: U toku je humanitarna akcija “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu”

Konjičanka Eldina Kašić zajedno sa svojim prijateljima organizuje humanitarnu akciju pod nazivom “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu” za mališane iz socijalno-ugroženih porodica. Akcija će trajati do 15.decembra, a svi koji žele biti dio ove novogodišnje priče mogu donirati slatkiše, igračke, školski pribor i druge sitnice za djecu.

Koncept humanitarne aktivnosti “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu” jeste pakovanje paketića koji će se dijeliti djeci iz socijalno ugroženih porodica na području Grada Konjica. Paketići sadrže: igračke, šnalice za kosu, gumice, školski pribor pa čak i odjeća. Dijelit će se djeci od 1. do 14. Godine. Više je djece koja idu u školi, pa je neophodan taj školski pribor“- kazala je Eldina Kašić, jedna od organizatorki humanitarne aktivnosti.

Konjic: U toku je humanitarna akcija “Ubaci sitnicu za osmijeh na licu”
Foto: Eldina Kašić

“Akcija počinje 1. i traje do 15. Decembra tekuće godine, tada traje skupljanje. Nakon čega skupljamo donacije i sortiramo u paketiće. Nakon 15. Decembra uzimamo spisak i do 20. pakujemo pakete prema spisku i godištima, tako da do nove godine sve podijelimo. Na facebook i instagram profilima smo objavili trgovine na kojima građani mogu donirati svoj humani doprinos. Paketići se pakuju prema spolu i godinama i nikad nikom ništa nije manjkalo. Građani mogu donirati i odjeću” – kazala je.

“Što se tiče Grada Konjic,  Konjičana i Konjičanki, ja sam zaista ponosna na njih. U ove protekle dvije godine što smo mi organizovali akciju, mogu reći da sam preponosna na svoj grad i svoje građane i nadam se da će se i ove godine također odazvati na ovu akciju. U slučaju da ovogodišnja akcija bude obimna slati ćemo paketiće i u druge gradove HNK” – zaključila je Eldina Kašić.

radiokonjic.ba

02.12.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima