-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Anesteziolog silovao ženu tijekom carskog reza, sve je snimljeno

Brazilska policija uhapsila je anesteziologa u bolnici Mulher Sao...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima podrške stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena, čime je predviđena i podjela paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Ova aktivnost će se na području Grada Konjica realizovati posredstvom Centra za socijalni rad Konjic i u saradnji sa Crvenim križom i Merhametom, a biće obuhvaćene dvije kategorije stanovništva, navela je Nadira Đapo, direktorica Centra za socijalni rad u Konjicu.

-Prva kategorija su materijalno neosigurane i za rad nesposobne osobe koje se nalaze na evidenciji nadležnih centara za socijalni rad kao primatelji stalne novčane pomoći za mjesec juni 2022.godine, dok druga kategorija obuhvaća porodice u stanju socijalne potrebe kojima je uslijed posebnih okolnosti potreban odgovarajući oblik socijalne zaštite, a koje su prema evidenciji, ostvarili pravo na privremenu, jednokratnu i drugu novčanu pomoć, ili naturalno davanje u proteklih šest mjeseci, prije dana stupanja na snagu vladine Uredbe -navela ja Đapo.

Centar za socijalni rad u Konjicu je na osnovu zahtjeva ove ustanove dobio 629 paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama koji će posredstvom Crvenog križa Konjic i Merhameta Konjic, zaposlenika Centra i predstavnika mjesnih zajednica biti distriburani porodicama krajem ovog mjeseca, eventualno početkom oktobra, naveli su iz Centra za socijalni rad u Konjicu.

radiokonjic.ba

19.09.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima