Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Konobar Jakov ukrao 146 kava: Prijete mu 2 godine bezuvjetnog zatvora

Mladi konobar Jakov (21) mogao bi dobiti čak dvije godine bezuslovne robije zbog krađe kafe iz Lidla i Kauflanda. To je kazna koju je tražilo državno odvjetništvo, koje je nakon istrage podiglo optužnicu. On se tereti da je u avgustu oko 15.35 sati sa polica u Lidlu u Zaboku, u Ulici Josipa Broza Tita, uzeo četiri kartona frank kafe, a u svakoj kutiji je 24 komada vakum ambalaže od 250 grama.

Potom ih je kroz ulazna vrata iznio iz trgovine, a nije ih platio, čime je tvrtku Lidl oštetio za 2.400 kuna. Dakle, ukrao je 24 kilograma kafe, odnosno 96 ‘cigli’.

U septembru je, pak, od 16.50 do 17.00 sati, u Zaboku, Ulica Josipa Broza Tita, u Kauflandu, uzeo paket od 24 frank kafe ‘cigle’ i dodatnih 14 komada iste te kafe. karton od 12 komada Nescafe instant kave i karton od 12 komada Meggle vrhnja za kuhanje ukupne vrijednosti 2.000 kn.

Ukupno je ukrao 134 Franck kafe težine 33,5 kilograma plus 12 Nescafea (ukupno 146 pakovanja kafe) i vrhnje za kuhanje.

“Došao je do šaltera sa navedenim stvarima, sačekao trenutak kada nije bilo zaštitara i kada su se vrata portomata otvorila, otišao je sa navedenim stvarima ne plativši ih, čime je oštetio trgovačko društvo Kaufland”, navodi se u optužnici.

Jakov je tokom istrage u potpunosti priznao da je počinio krivična djela krađe u trgovinama Lidl i Kaufland u Zaboku.

“Prodao sam kavu u Zagrebu i Zaboku, kod željezničke stanice, u pola cijene, a dobijenim novcem platio sam smještaj i hranu u Zagrebu. S tom namjerom sam došao vozom iz Zagreba u Zabok, da nešto zaradim”, otkrio je mladić.

Za te dvije krađe tužioci traže godinu i po dana zatvora, te da mu se prethodna uslovna kazna za krađu od 8 mjeseci preinači u bezuslovnu, tako da mu bude izrečena jedinstvena kazna od dvije godine. zatvor bez uslova, piše Danica.

Konobar Jakov ukrao 146 kafa: Prijeti mu 2 godine bezuslovne robije pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima