Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Ministri Velagić i Šuta ugostili Lanu Pudar

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić i ministar finansija HNK, Adil Šuta ugostili su najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar i njenog trenera Damira Đedovića

Bila je ovo prilika da ministri čestitaju Lani na izvanrednim rezultatima i iskažu podršku za predstojeće pripreme i takmičenja.

Drago mi je što smo ugostili našu najbolju bosanskohercegovačku plivačicu i jednu od najuspješnijih sportistkinja s ovih prostora koja je mnogo puta pokazala da se radom, odricanjem i upornošću ostvaruju najbolji rezultati. Lana je naš istinski ambasador koji Bosnu i Hercegovinu predstavlja u najboljem svijetlu. Zato je naša opredijeljenost da podržavamo njen rad i daljnji sportski put. Ovu priliku koristim da Lani poželim mnogo sreće na narednim takmičenjima i siguran sam da će nam ponovo donijeti medalju u Bosnu i Hercegovinu“, kazao je ministar Velagić.

Ministar Šuta istakao je da Vlade HNK podržava uspješne sportiste s područja Kantona, a najbolja od njih svakako je Lana.

Čast i zadovoljstvo mi je što sam s ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta ugostio Lanu Pudar. Mi ćemo, kao članovi Vlade HNK, predložiti podršku za našu najbolju sportašicu  kako bi imala adekvatne pripreme i kako bismo joj obezbijedili sredstva za nastup na Olimpijskim igrama, za koje je naša Lana već osigurala potrebnu normu. Ova Vlada ima obavezu i potrebu da podržava uspješne sportiste, a Lana je trenutno naš najbolji reprezentant“, istakao je ministar Šuta.

Lana i trener Đedović upoznali su ministre o obavezama, planovima i pripremama, kao i takmičenjima koji našu plivačicu očekuju u narednom periodu.

Ova godina je bila vrlo uspješna, ali i vrlo naporna. Bilo je mnogo priprema i takmičenja, a u narednoj će biti još gušći raspored. Već 7. januara počinjem s pripremama u Turskoj, zatim u februaru idem na Svjetsko prvenstvo u Dohu. Bit će mnogo putovanja i priprema u Hrvatskoj, Španiji, a postoji opcija i Južne Afrike. U junu mjesecu očekuje me Evropsko prvenstvo u Beogradu i to će sve služiti kao pripremna takmičenja za Olimpijske igre koje su krajem jula mjeseca održavaju u Parizu“, kazala je Lana.

ministri velagić i šuta ugostili lanu pudar
Ministri Velagić i Šuta ugostili Lanu Pudar

Lana je ministrima zahvalila na srdačnoj dobrodošlici i iskazanoj podršci koja joj predstavalja podstrek za ostvarivanje najboljih rezultata.

radiokonjic.ba/ Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK

26.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima