back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: Večeras omladinski iftar i prikupljanje sredstava za Palestinu

Mreža mladih MIZ Konjic večeras organizuje iftar za mlade...

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

MZ Neretvica: Održana proširena sjednica Savjeta MZ

Sinoć je u Buturović Polju održana proširena sjednica Savjeta mjesne zajednice Neretvica povodom najave povlačenja policijskih službenika iz Policijske stanice Buturović Polje.

Sjednici, koja je održana u prostorijama FK Klis, su prisustvovali predstavnici mjesnih zajednica Neretvica i Jasenik, predstavnici udruženja s područja Neretvice, kao i vijećnici u Gradskom vijeću Konjic s područja Neretvice.

mz neretvica: održana proširena sjednica savjeta mz
Učesnici sjednice

Predsjednik mjesne zajednice Neretvica Muhamed Mravović za radiokonjic.ba je izjavio da je na sastanku donesen zaključak kojim se protive povlačenju policijskih službenika iz PS Buturović Polje, jer bi se time ugrozila sigurnost ljudi, materijalno-tehničkih dobara na trećini područja Grada Konjica, na površini 400 kvadratnih kilometara.

“Zahtijevamo od nadležnih organa da nam dostave informciju na osnovu koje sigurnosne procjene je izvršeno povlačenje ljudstva iz Buturović Polja i da li su se uzele u obzir sigurnosne i druge posljedice koje će ova odluka izazvati kod lokalnog stanovništva. Također, zahtijevamo 24-satno angažovanje policijskih službenika u PS Buturović Polje” – naveo je Mravović zaključke dodavši da su predstavnici udruženja i povratničke poulacije, hrvatskog naroda, izrazili zabrinutost za vlastitu sigurnost.

“Predlažemo Gradskom vijeću i na zanje gradonačelniku, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjim  poslovima zatraži detaljnu informaciju o statusu popunjenosti PS Buturović Polje i materijalno tehničkom stanju ove policijske stanice” – saopštio je Mravović još jedan od zaključaka, te dodao, da se na osnovu dobivenih informacija predlaže gradonačelniku i Gradskom vijeću da zakažu tematsku sjednicu o ovoj temi.

S ciljem dobijanja više informacija kontaktirali smo PS Konjic, gdje su nas uputili na Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK. Govoreći za radiokonjic.ba Ana Bevanda – Jarmanović iz MUP-a HNK je izjavila da informacija o zatvaranju Policijske ispostave Buturović Polje nije tačna.

“U pitanju je smnajenje broja policijskih službenika u PI Buturović Polje zbog reorganizacija poslova u Policijskoj upravi Konjic, radi nedostatka većeg broja policijskih službenika. Navedenom reorganizacijom poslova u PU Konjic neće biti dovedeno u pitanje sigurnosti na području njene nadležnosti, već će biti povećan stepen učinkovitosti svih organizacijskih jedinica unutar PU Konjic” – izjavila je Bevanda – Jarmanović.  

Savjet mjesne zajednice Neretvica je zaključke sa sjednice uputio Gradskom vijeću, gradonačelniku, Policijskoj upravi Konjic, policijskom komesaru HNK i MUP-u HNK.

radiokonjic.ba

29.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima